Kategoriler
İhaleler

Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi 2.Etap Konutları ihaleye çıkıyor

Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi 2.Etap üzerinden konut satışlarına başlıyor. Erenler Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara dair son detaylar basın toplantısı aracılığıyla aktarıldı. Toplantıda konuşmacı olan Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, ihale tarihine dair detayları basın yoluyla vatandaşların ilgisine duyurdu.

Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi’nde satışlar başlıyor

Sakarya’da Erenler Belediyesi Başkanı Fevzi Kılıç tarafından, kentsel dönüşüm projesinin basın toplantısında ilgili satışlara dair detaylar verildi. 25 Ağustos Salı günü ihaleye çıkması beklenen konutların, proje kapsamında 2.Etap ayağı için olacağı duyuruldu. Projede hayat bulan her konutun kendine ait bahçesi olduğunu söyleyen Kılıç; donanım konusunda üst seviyelere çıkan konutların fiyat bakımından her kesimin bütçesine uygun olacağının altını çizdi.

Sakarya Park’ta düzenlenen toplantıda aktarılan bilgiler, basın mensupları aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunuldu. Başkan Yardımcıları Rahmi Şengül ve Serkan Cerrahoğlu’nun da katılımlarıyla gerçekleştirilen proje tanıtımında Belediye Başkanı Fevzi Kılıç detayları aktardı. Ayrıca tamamlanan, devam eden ve hayata geçirilecek olan çalışmalar hakkında verilen bilgiler doğrultusunda basın mensuplarının soruları yanıtlanmıştır. Toplantının bitimiyle birlikte Kılıç, katılımcı basın mensuplarına 2.Etap evlerini gezdirdi.

Satıştaki evler hakkında detaylar

Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Erenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konut projesi, Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi adını aldı. Yakın zamanda 2.Etap için ilgili çalışmaların bitirildiği ve satışına günler kaldığı duyuruldu. Başkan Kılıç’ın 25 Ağustos Salı günü olarak duyurduğu ihale tarihi, ihale sonucunda elde kalan diğer konutların satışının da her Salı günü yeniden ihaleye çıkarılacağı belirtildi. Her daireye özel bahçeler özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde değişen yeni tüketici isteklerine cevap veriyor.

Site içerisinde yer alan 24 adet 80 metrekarelik daireler, 22 adet 125 metrekarelik dairelere eşlik etmektedir. Aynı zamanda 48 adet 177 metrekareden satışa sunulan dairelerle birlikte 36 adet 192 metrekarelik dairelerin de var olduğu söylendi.

Başlangıç fiyatı 130 bin TL

Her kesimin bütçesine hitap etmesi beklenen konut satışında başlangıç fiyatı 130 bin TL olarak duyuruldu. Daire almayı düşünen vatandaşlara “şimdiden hayırlı olsun,” diyen Başkan Kılıç; bahçesi, mimari özellikleri, oturma, yürüyüş ve araç park alanlarının özelliğiyle projenin şehir için örnek bir konut projesi olduğunu belirtti.