Kategoriler
Proje Haberleri

Erzurum Şehir Hastanesi hizmet hayatına girdi

Erzurum Şehir Hastanesi, sağlık sektöründe hizmet hayatına başlamış bulunuyor. Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada hastanenin hizmete açıldığını belirtti.

Erzurum Şehir Hastanesi bölgeye şifa olacak

Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doğu Anadolu’daki en önemli projelerden biri olarak görülen Erzurum Şehir Hastanesi’nin hizmet hayatına başladığı duyuruldu.

Gürsel Bedir tarafından, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tüm birimlerinin Erzurum Şehir Hastanesi’ne taşındığı belirtilirken; Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında kalan tadilat için yüklenici firmanın işleri devam ettirdiğini bildirildi.

Yaptığı açıklamada pandemi sonrasını unutmayan Gürsel Bedir, Palandöken Devlet Hastanesi ve Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’nin mevcut yerlerinde hizmet vermesini planladıklarını aktardı. Aynı zamanda Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi için açıklamada bulunan Bedir, hastanenin salgın hastalık karşısında yeni tip koronavirüs (covid-19) hastalarını karşılamaya devam edeceği açıklandı.

Emekleri için teşekkür etmeyi unutmadı

Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir yaptığı yazılı açıklamada, Erzurum Şehir Hastanesi için başta eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere, emekleri bulunan herkese teşekkürlerini iletti. Şehir hastanesinin kullanımına açıldığı belirtilirken, yurttaşlar için hastane tanıtımı yapılmıştır. Buna göre, A blok kısmının acil servis, ameliyathane ve yoğun bakım alanları olması planlanmış, B ve C bloklarda ise poliklinikler ve yataklı servisler hizmete açılmıştır.

Yeni tip koronavirüs (covid-19) karşısında mücadelenin sürdürüldüğü Türkiye’de, Erzurum bölgesi payını aldı. Yapılan hastanenin D bloğu artık pandemi binası olarak hizmet veriyor.

Erzurum Şehir Hastanesi hakkında bilgi

Yurttaşlara hizmet vermeyi planlayan ve sağlık sektöründe bir öncü olmayı hedefleyen ‘Şehir Hastaneleri Projesi’ için, son zamanlarda deprem bölgesi olarak adı çıkan Erzurum ili projeye dahil edildi. 400 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan hastane, bin 500 yatakla dikkat çekiyor. Ayrıca 270 yoğun bakım odasının bulunduğu alan içerisinde, 310 poliklinik ve 40 ameliyathane yer almaktadır.

Salgın hastalıkla mücadelede adından sıkça söz ettirecek yapı, toplamda 700 milyon liraya mal oldu. Çatı mimarisinde Türkiye’de bir ilk olmayı başaran hastane, 4 bin 500 metrekarelik hilal formatında bizleri karşılıyor. Hilal şeklinin görsellik kattığı binada aynı zamanda çatı, yağmur sularını yeşil alan için biriktirmektedir. Biriken yağmur suları hastane önünde yer alan bahçe sulama sistemine aktarılırken, böylece su tasarrufu ortaya çıkarılıyor.

Kapalı otoparkın bulunduğu alanda araç sorunun önüne geçildiği gibi her türlü depreme karşı dayanıklı olan bina; aynı zamanda güneş panelleri ile kendi elektriğini üretecek.