Kategoriler
Ekonomi Gündem

Faizler düşecek mi çıkacak mı, Asgari ücret ne kadar olacak?

Döviz yükselişi devam ederken faizlerin düşürülüp düşürülmeyeceği de merak edilmektedir. Merkez Bankası bugün yine döviz kurlarına müdahale etmiştir. Konu ile ilgili açıklamada ise sağlıksız fiyat oluşumu nedeni ile satım yönünde piyasaya müdahale edildiği bildirilmiştir. Peki faizler düşecek mi çıkacak mı nasıl bir seyir izleyecek? Herkes bu sorunun cevabını beklemektedir. Ayrıca merak edilen konulardan biri de asgari ücret oldu. Asgari ücret ne kadar olacak bu konuda merak konusu olmaya devam etmektedir.

Faizler düşecek mi çıkacak mı?

Daha önce de üç kere Merkez Bankası piyasaya müdahale etmişti. Bu müdahale Merkez Bankası, 1 Aralık Çarşamba, 3 Aralık Cuma ve 10 Aralık Cuma günlerinde gerçekleştirilmiştir. 13 Aralık 2021 tarihinde de dövizin yükselmesiyle Merkez Bankası yine piyasaya müdahalede bulunmuştur. Dövizin yükselmesi devam ederken faizlerin düşürülüp düşürülmeyeceği de merak konusu oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati faizlerin durumunun ne olacağı hakkında soru yöneltildi. Bakan Nebati ise konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Bakan Nureddin Nebati, uygulana ekonomik politikanın başarılı olacağını belirtmiştir. Ayrıca faiz düşecek mi diye sorulan soruya Bakan ” Faizler düşer mi bilmem ama, faizleri  artırmayacağız” dedi.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Bakan Nureddin Nebati, asgari ücret ile ilgili de açıklamalarda bulunmuştur. Bakan Nebati, asgari ücret zammı için ” İyi olacak, çok iyi olacak, olması gerektiğini söyledim. Bizde de çalışanlar var, biz daha üç ay önceden maaşlara zam yapmaya başladık. 2 bin 800 TL ile bir insan geçinebilir mi? Öyle şey olur mu, olmaz, vereceğiz. Asgari ücretin olabilecek en doğru ücret olması için destek verenlerden biri de benim” dedi.

Ayrıca bugün asgari ücret ile ilgili bir toplantı olması beklenirken, toplantı olmamıştır. Peki asgari ücret 2022 zammı toplantısı ne zaman olacak? Toplantının ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayınız…