Kategoriler
Emlak Haberleri

Fırat Life Style üç projesiyle Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Fuarı’nda

Fırat Life Style, bu sene 14.‘sü düzenlenen Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Fuarına katılmıştır. Firma fuara, Natura Vadi, Velux Ankara ve Velux Yalıkavak projeleri ile katılmıştır. Ayrıca projeler, fuarı ziyaret eden yurt dışındaki yatırımcı ve acentelerden büyük ilgi görmüştür. Fırat Life Style Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Fırat, “Ankara’da bulunan projelerimize özellikle İran ve Irak’taki yatırımcılardan büyük talep görüyoruz. Katıldığımız fuarda da satış ofislerimizde gördüğümüz ilgiyle orantılı olarak pek çok yurt dışı kökenli acente bizlerle işbirliği yapmak için müracaatta bulunmuştur.” dedi. Fırat, Ankara’nın İstanbul ve Antalya’dan sonra en fazla yabancı konut yatırımı alan il olduğuna dikkat çekmiştir. Ayrıca, Ankara’nın yabancı yatırımcı noktasında mevcut durumdan çok daha büyük bir potansiyel taşıdığına dikkat çekmiştir. Bu potansiyelin doğru şekilde değerlendirilmesi adına acentelerin Ankara odaklı daha aktif çalışma yapmasının yararlı olacağını belirtmiştir.

Bekir Fırat, konut fiyatlarını yabancı talebinin arttırdığını sanmanın büyük yanılgı olduğunu söyledi

Bekir Fırat, son zamanlarda konut fiyatlarının yükselmesinde yabancıya yapılan satışların etkili olduğu görüşünü değerlendirmiştir. Ayrıca; “Konut fiyatlarını yabancı talebinin arttırdığını sanmak büyük yanılgıdır. Yabancı payı %4’ü dahi bulmamıştır. Maalesef artan inşaat maliyetleri konut fiyatlarını baskılamıştır. Ayrıca bugünkü durum ortaya çıktı. Buna ilaveten emtia fiyatlarında yaşanan yükseliş, tedarik ve lojistik problemi, konut arzının azalması, yüksek döviz kuru, bütün dünyada olan yüksek enflasyon ve enflasyona bağlı ülkemizde oluşan faizin yatırımcılar tarafından avantaj olarak görülmesi, özellikle büyük şehirlerde yaşanan arsa sorunu konut satış fiyatlarının artmasının sebepleridir. Konut fiyatlarındaki artışa gerekçe olan sebepler ortadan kaldırılmadığı sürece yakın dönem için bir dengelenme beklemiyoruz. “dedi.

Fırat, Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara arttırılmasının yabancı talebini az da olsa azaltacağına dikkat çekmiştir. Ayrıca; ‘2021’de Türkiye’de satılan konut sayısı 1 milyon 491 bin 856 adettir. Bu kadar konutun 58 bin 576’sını yabancılar almıştır. Yani bir senede satılan her 100 konuttan 3,9’unu yabancılar almıştır. Sanılıyor ki her konut alan yabancı da vatandaş olmaktadır. Oysa ki Türkiye’de konut alan yabancıların ortalama 1/3’ü vatandaş olabilmektedir.’ dedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…