Kategoriler
Emlak Haberleri

Fiyat artışı sürecek konutta alım zamanı

Tahincioğlu, 2021 yılını 3.8 milyar TL gelir elde ederek kapatmıştı. Üstelik 2022’de 4 yeni projeye başlayacağını duyurmuştur. İki tanesi İstanbul’da, biri Bodrum’da diğeri ise Göcek’te olacak projelerin satış değerinin 4 milyar TL olması öngörülmektedir. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yeni projelerin açıklandığı basın toplantısında konuşma yapmıştır. Başkan, sektörde yeni arzın sınırlı kalması ve hızlı artan inşaat maliyetleri sebebiyle konut satış ve kira fiyatlarındaki yükselişe değinmiştir.

Başkan, konut fiyatlarındaki artış dalgasının devam edeceğinin görüldüğünü bildirmiştir. Ayrıca; “Konut almak isteyenler için mevcut dönem fırsatlar barındırıyor. Kendi kullandığımız inşaat malzemelerinin Ocak 2021 ve Aralık 2021 arası faturalarına baktığımızda son 1 yılda yüzde 200 ile yüzde 490 arasında arttığını görüyoruz. Konut fiyatları hem artan maliyetler hem de azalan üretimin etkisi ile yükselmektedir. Bu artış 2022’de de devam edecek. Bu sebeple konut almayı düşünenler acele etmelidir.” ifadelerini kullanmıştır.

Özcan Tahincioğlu; “Gayrimenkul en güvenilir yatırım aracı”

Özcan Tahincioğlu, 2022 değerlendirmesinde hem ülke ekonomisi, hem de inşaat sektörü açısından beklentilerin olumlu olduğunu bildirmiştir. Ayrıca; “Gayrimenkul sektörünün 2022 yılında hareketlenmesini bekliyoruz. Hareketlenme ile beraber yeni projelere ilgi ve talep de artacaktır. Gayrimenkul her ortamda olduğu gibi bugünkü ekonomik ortamda da en güvenilir yatırım aracıdır. Döviz pozisyonunda yatırımı bulunanlar da artık gayrimenkulü tercih ediyor. Gayrimenkul yatırımının dövizden çok kazandırdığı görülmüştür.” şeklinde konuştu.

Göcek’te markalı proje

Tahincioğlu, bu sene iki tanesi İstanbul’da biri Göcek diğeri Bodrum’da 4 proje planladıklarını belirtmiştir. Ayrıca; “Yeni yılda değişen talep ve ihtiyaçlara öncelik veriyoruz. Böylece sektörün gelişimine yön veren projelere odaklanacağız. Balkonlu, bahçeli ve teraslı konutlara olan ilgi salgın sürecinde gözle görülür bir şekilde artış göstermiştir. Bu süreçte evde geçen sürenin artması, tüketicilerin konut ihtiyaçlarını da değiştirmiştir. Açık alanı geniş olan projeler hem aileler hem de tek yaşayan insanlar tarafından tercih nedeni olmuştur. Şirket olarak biz de yeni projelerimizde değişen yaşam alışkanlıklarını göz önünde tutuyoruz. Gerek İstanbul Küçükyalı ve Ataşehir’deki gerekse Bodrum ve Göcek’teki projelerimizde ‘yeni normal’ düzene uygun, ferah yaşam alanı sağlayan, evinde hem iş hem de sosyal hayatını rahatlıkla yönetebilecekleri, nitelikli konut tipleri geliştiriyoruz. 2022’de satışa çıkacak yeni projelerimizin değeri 4 milyar TL olacak.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…