Kategoriler
Güncel İhaleler

Foça Fransız Tatil Köyü’nün turizme kazandırılması bekleniyor

Foça Fransız Tatil Köyü için harekete geçen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, atıl halde kalan tatil köyünün ihale kapsamına alındığını bildirdi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler’in katılım sağladığı açıklamada, endişeler dile getirilmiştir.

Foça Fransız Tatil Köyü için ilk hareket

Uzun süredir atıl bir durumda olduğu bilinen Foça Fransız Tatil Köyü için yeni kararlar alındı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bölgenin yeniden tatil köyü olarak faaliyet hayatına geçirileceğini ve yakın zamanda Özelleştirme İdaresi’nin ihale çalışmalarını başlattığı bilgisini verdi.

Egedesonsöz’ün yapmış olduğu habere göre, bölgenin hizmet hayatına yeniden başlayabilmesi adına üç kez ihaleden geçtiği biliniyor. Ancak süreç boyunca iki ihalenin iptal edildiği bilgisine ulaşılırken, yeniden sorun çıkmaması için çalışmalar sıkı bir şekilde yürütülmektedir.

Foça’nın turizmde oldukça değerli bir bölge olduğunu söyleyen Sürekli, eski günlerin yakın zamanda geleceğinden söz ediyor. Tesisin İzmir turizminde önemli bir yeri olduğu ve hizmet hayatına başlamasıyla birlikte turizme büyük katkıları olacağı düşünülmektedir. Yakın zamanda ilk müjdeli haberin verileceğini aktaran AK Parti İzmir İl Başkanı, çalışmaları yakından takip etmeye devam edecek.

“Club Med turizmin anasıdır”

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, “Foça Fransız Tatil Köyü’nün bir diğer ismi Club Med’dir.” dedi. Turizmin anası olarak belirttiği tatil köyü, bizlere resort turizmin Türkiye’de yürütülebileceğinin ilk örneğini göstermiştir. Türk turizminde mabet sayılabilecek bir işletmenin kapanmasındaki esas neden işletme sahibi ve devlet arasında gelişen problemler oldu.

Sorunların çözülemediği süreçte alan faaliyet hayatına son verirken, domuzların bastığı bir tatil köyü haline geldi. Türk turizminde yeniden önemli roller oynayabilecek potansiyelde olduğu bilinen Foça Fransız Tatil Köyü’nün ranta kurban edilmesine izin verilmeyecek.

Bölgenin işgal altına alınarak otel ve rezidans projelerinin ortak noktası olmaması için ihaleye hareket kazandırıldı. Turizm imarı bulunan yerde, turistik alan yapacaklarını söyleyen yüzde 10’luk kesimin daha önce başka projelerle anıldığı görüldü. Bu nedenle önlemlerin geliştirilerek, birilerine peşkeş çekilmesinin önü kapatılacak.

“Ucuz fiyata kiralıyorlar”

Mehmet İşler, ortaklaşa yapılan işlerde çoğunlukla hüsran yaşandığını belirtti. Ucuz fiyattan kiralanan alanların daha sonra ruhsatları kendilerinde olması şartı ile yüksek rakamlardan başkasına devrediliyor. Bu türden bir ticarete karşı olduklarını söyleyen İşler, bir diğer çekincelerinin alanın, resmi kurumlara, vakıflara, derneklere vb. hizmet merkezlerine tahsis edilmesi fikri olduğunu bildirdi.

Ülkeye döviz getirisinde rol oynaması beklenen tatil köyünde doğanın korunması, yeşilin katledilmemesi maksadıyla korunma sağlanmalı. Eğer gerçek turizmciler tarafından bölgenin işletilmesine izin verilirse turizmde büyük işler başarılacaktır.

Foça başta olmak üzere, İzmir’e büyük katkıları görülecek. İstihdam yaratılan alanda, tedarikçi kazanacak ve turizme hizmet sağlanacaktır. Ülkenin çıkarları doğrultusunda en doğru hareket ihale kapsamına alınan bölgenin faaliyet hayatında yeniden yer edinmesi olur.