Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkulün en güvenli yatırım

Döviz kurlarının ani yükselişler ardından yapay olarak arttığını hükümetin, TL mevduatının döviz karşısında korunacağına karşın açıklamasının gayrimenkul piyasasında pozitif sonuçlar yaratacağını ifade eden Remax Borsa Brokeri Halil Egemen şunları söyledi; “Gayrimenkul, dalgalı döviz kuru sektöründe en emniyetli limanlardan biri. Yatırımcılar adına haklı ve karlı kazanç dönemi.”

Halil Egemen en güvenli yatırım limanının gayrimenkul olduğunu söyledi

Gayrimenkul’de gerçek satıcı ve alıcı zamanının başladığını söyleyen Egemen, Ankara’da konut satışlarında 2021 senesinin en canlı zamanının Kasım ayında yaşandığını söyledi. Ankara’da daire gereksiniminin yükseldiğine dikkat çeken Egemen, “İnşaat şirketleri ve sermayesini dövizde tutan yatırımcılar doğru yerlere yatırım yapmak adına atik davranmalıdır” tavsiyesinde bulunmuştur.

Halil Egemen, daire satışları güçlü gidişatına önümüzdeki dönemde devam edeceğini söyledi. Ayrıca: “Sermayesini ve yatırımını gayrimenkule yatıran için avantajlı bir süreçten geçiyoruz. Ankara’da ticari ve lüks gayrimenkul piyasası, senenin her zamanında hareketli ve istekli” dedi.

Uygun zamanda, doğru yerlere yatırım yapılmalı

Halil Egemen, Türkiye’de enflasyona karşı en dirençli yatırım aracının gayrimenkul olduğunu ifade etti. Ayrıca: “Barınma gereksiniminin bitmeyeceği, isteğin hareketli olacağı bir piyasada yatırımcılar birikimlerini doğru yerlerdeki gayrimenkullere yapmalıdır. Bu aşamada doğru karar veren yatırımcılar, kısa sürede haklı ve karlı kazançlar sağlayabilir” dedi.

Egemen, Ankara’nın gayrimenkul piyasasında avantajların devam ettiğini söyledi. Alıcı ve satıcı kısmına  yönelik de şu mesajları verdi; “Milli gelire en çok katkıyı sağlayan Ankara’nın lüks gayrimenkul piyasası her dönem hareketliliğini korumaktadır. İnşaat şirketleri ve yatırımlarını gayrimenkule yapanlar sektörünün gidişatını iyi bilmelidir. Ayrıca yerli ve yabancı yatırımcılar Ankara’nın gayrimenkul sektörüne güvenmektedir. 2022’de de en değerli yatırım arası gayrimenkul olacağından dolayı alıcı ve satıcılarımıza tavsiyelerimiz var. Beytepe, Oran, Bilkent, Gölbaşı, Yaşamkent bölgelerine odaklanmalıdır. Bölgelerde inşası biten veya devam eden birçok proje var. 15 seneyi geçkin bu bölgede gayrimenkul piyasası alanında iş yaptığımızdan dolayı ilanlara yansımayan çok fazla avantajlı gayrimenkullere ulaşabiliyoruz. Doğru yerlere yatırım yapmak isteyenler, yatırım yapmadan önce iyi bilgiler edinmelidir.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…