Kategoriler
Ekonomi

Gerileyen dolar, lira karşısında rekor kırıyor… Döviz kurları ne kadar?

Dolar endeksi (DXY), küresel çapta değer kaybetmesine rağmen Türk lirası karşısındaki kazançlarını sürdürüyor. Önceki kapanışına oranla yaklaşık yüzde 0,29 gerileyen DXY, lira karşısındaki rekor seviyelerinde kalmayı sürdürüyor.

Türk lirası varlıklar, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında negatif ayrışmayı sürdürüyor.

Kurlardaki oynaklık sürüyor

ABD’deki başkanlık seçimlerine ilişkin belirsizlikler, küresel piyasalardaki risk iştahını azaltıyor. Buna bağlı olarak piyasalardaki oynaklık da sürüyor. Lira karşısındaki dolar, serbest piyasadaki gün içerisinde 8 lira 40 kuruş ile 8 lira 56 kuruş bandında işlem gördü.

ABD’deki seçimler uzadıkça belirsizlik sürecek

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki seçimler, ülkenin mevcut başkanı Donald Trump’ın itiraz açıklamalarından sonra uzayacak gibi görünüyor. Seçimler uzadıkça piyasalardaki belirsizliğin süreceğini belirten uzmanlar, seçim sonuçlarının ardından fiyatlamalardaki yönün belli olacağını kaydetti.

Yeni Tip Koronavirüs salgını yüzünden posta yoluyla oy kullananların sayısı bir hayli fazla. Bu da seçimin sonuçlanmasını uzatan unsurların arasında yer alıyor. Öte yandan ABD’nin başkanı değişirse Türkiye ve birçok ülkeye yaptırımların uygulanması söz konusu. Joe Biden’ın kazandığına yönelik açıklamaları, dün, dolar/TL‘yi yükseltirken Trump’ın aksini iddia etmesi, düşürdü. Ancak Aday Biden, hem oy sayısı bakımından hem de delege sayısı bakımından önde bulunuyor.

ABD Başkanı Trump, Georgia, Wisconsin, Michigan ve Pensilvanya eyaletlerindeki seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini bildirdi.

Avro ve sterlin kaç liradan kapattı

Avro kuru da 9 lira 92 kuruş ile 10 lira 17 kuruş bandında bulundu. İngiliz sterlini ise 11 lira ve 11 lira 24 kuruş arasında işlem gördü. Lira karşısındaki dolar, Saat 16.40’tan itibaren yüzde 1,77 yükselişte. Euro, önceki kapanışının yüzde 2,19 yukarısında.

Sterlin ise yüzde 1,68 kazançta.

Dolar kaç lira oldu?

Amerikan doları, aynı dakikadan itibaren 8 lira 56 kuruşta bulunuyor. Avro 10 lira 18 kuruştan işlem görüyor. Pound kuru ise 11 lira 26 kuruşta yer alıyor.