Kategoriler
Emlak Haberleri

Güvenli yatırım arayışı İnşaat Sektörünü canlandırdı

Güvenli yatırım arayışı ve fiyatlarda görülen yükselmeye yönelik ivme konut satışlarını canlandırmıştır. Ayrıca inşaat sektörüne oldukça önemli katkı sağlamıştır.

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak inşaat sektörünü ve bununla beraber konut satışlarındaki gelişmelerin olumlu olduğunu belirtmiştir. Yıldırım, TÜİK verilerine göre; Aralık 2021 tarihinin 226.503 konut satışıyla yılın en yüksek satış oranlarına ulaşıldığını bildirmiştir. Ayrıca Yıldırım; “Covid-19 salgınının sebep olduğu bütün olumsuzluklara rağmen 1.491.586 kişi ev sahibi olmuştur. Ayrıca yabancılara yapılan konut satışlarında da hem aylık hem de yıllık verilerde önceki yıla göre önemli bir artış görülmektedir.” dedi. Erdoğan Yıldırım, 2022 yılında da inşaat sektörünün yükseliş ivmesinin süreceğini ifade etmiştir.

Erdoğan Yıldırım; “Aralık 2021 tarihinde konut satışı ‘yılın en yüksek satışı’, seviyesine ulaştı”

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, elde edilen verilerin inşaat sektörü için oldukça olumlu olduğuna değinmiştir. Yıldırım; “Covid-19 salgını nedeniyle, konut satışları yılın ilk yarısında azalış göstermiştir. Ancak ikinci yarıda ise konut satışları yükselişe geçmiştir. Üstelik, son dönemde beklentilerinin de üzerinde artış göstermiştir.” dedi. Yıldırım; “Aralık 2021 tarihinde konut satışının, 2020’nin aynı ayına göre yüzde 113.7 artarak ‘yılın en yüksek satışı’, seviyesine ulaşmıştır.” açıklamalarını yapmıştır. Ayrıca Yıldırım, döviz kurlarında yaşanan hareketliliğin yarattığı güvenli yatırım ihtiyacının, yatırımcıları inşaat sektörüne yönlendirdiğini ifade etmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…