Kategoriler
Proje Haberleri

Hatay’da Samandağ-Arsuz yolu hizmete açıldı

Hatay’da yoğun saha çalışmalarının ardından, Samandağ-Arsuz yolu 12 Temmuz Pazar günü açılış yaptı. Hizmet hayatına başladığı duyurulan yol için Hatay Valisi Rahmi Doğan, önemli açıklamalarda bulunmuştur. Samandağ ve Arsuz ilçeleri arasındaki ulaşımın 2.5 saatten, 40 dakikaya düşürüleceği bildirilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla açılış tamamlandı.

Hatay’da ilçeler arası mesafeler kısalıyor

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından yapılan açıklamaya göre, zor bir parkurun üzerinde tamamlanan yol nihayet hizmete girdi. Yoğun çalışmaların sürdürüldüğü bölgede, yol için harcanan miktarın milletvekillerince görüşüldüğü aktarıldı. Yolun oldukça zor bir bölgede bulunduğu ve bu nedenle zamanında bitirilemeyeceği endişesi hakkında konuşan Doğan; kaynak bulmakta epey güçlük çekmelerine rağmen gün itibariyle başarılı bir projenin gerçekleştirildiğini belirtmiştir. Bir önceki gün yaptığı açıklamalarda ilgili açılış tarihini duyuran Hatay Valisi Doğan, 12 Temmuz Pazar günü saat 12:00’de açılışın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun teşrifleriyle gerçekleştirileceğini aktardı.

56 kilometrelik bisiklet yolu

Bölge halkının hizmetine girecek olan yolun iki ilçeyi birleştirdiği ve aynı zamanda iki turizm kentini bir araya getirdiği belirtilmiştir. Böylece turizm destinasyonu oluşturulan bölgede, yolun önemi ortaya çıkıyor. Çalışmalar süresince ilaveten 26 kilometre yapılan yol kenarında; denizden tarafa 26 gidiş ve 26 dönüş olmak üzere toplamda 56 kilometrelik bir bisiklet yolunun da tamamlandığı açıklamalarda yer edindi. Projede en dikkat çekici olanın bisiklet yolu olduğunu belirten Doğan, 12 Temmuz Pazar (dün) gününden itibaren bu yolun kişilerce kullanıma uygun olacağını söyledi. Son olarak yapılan açıklamada, vatandaşların projeden memnuniyet duyduğu en önemli kısım olarak öne çıkmıştır.

Diğer proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.