Kategoriler
Güncel Gündem

Hüseyin Dinçel yabancıya konut satışını değerlendirdi

Yabancıya satışta vatandaşlık sınırının 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesine karar verilmiştir. Karar, Resmi Gazetede yayımlanırken yürürlüğe ise 1 ay sonra girecektir. Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, bu konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunmuştur. Dinçel’in konuyla ilgili açıklamalarına haberimizin devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

Hüseyin Dinçel: “Yüksek gelirli yabancı vatandaşlık alacak”

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel,  konuyu ele almıştır. Ayrıca: “Yabancıya satışta son zamanlarda büyük bir yükseliş görülmektedir. Bu konuda ülkemizin doğal güzelliklerinin yanı sıra gayrimenkul sektörünün güçlü olması, etkilidir. Aynı zamanda güvenli liman oluşu ve pandemide sağlıkta öne çıkması da etkili olmuştur. Kur artışının ardından ülkemize gelen yabancı sayısında yükseliş görülmüştür. Alımlar özellikle vatandaşlık için 250 bin dolar düzeyinde bulunmaktaydı. Bu fiyatlar yabancı yatırımcının alım gücüne göre son derece makuldü. Şuan rakamın yükselmesiyle bu düzeyde bütçesi olanlar beklemeye geçse dahi ülkemizden daha yüksek gelirli yabancılar alım yapacaktır. Bu da ülke ekonomimize daha çok dövizin girmesi anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.

Dinçel, yabancıya satışın konut piyasasını bozduğu ve fiyatları arttırdığı eleştirisini de değerlendirmiştir. Ayrıca “Yıllık yaklaşık 1.5 milyon adetlik satışın içinde yabancıya 58 bin konut satılmaktadır. Bu rakam da geçen sene görülen en yüksek noktada yer almaktaydı. Son yılların ortalaması 40-45 bin düzeyinde seyretmektedir. Bu da %3’lük bir pay aldıklarını göstermektedir. yüzde 3’lük kesim konut fiyatlarını domine edemez” yorumunu yaptı.

Diğer güncel haberler için tıklayınız…