Kategoriler
Gündem

İBB, Tunceli’de kaybolan Gülistan Doku için ekip gönderdi

İki haftadır kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için arama ve kurtarma çalışmalarında ikinci haftaya giriliyor. Arama ve kurtarma çalışmalarına çevre illerden ekipler katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tunceli’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku‘nun aranması için ekip gönderdi. İki haftadır polis, jandarma ve AFAD ekiplerinin bölgede arama çalışması sürdürdüğü belirtilirken İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, talep üzerine iki adet araç ve altı adet personelden oluşan İtfaiye Su Altı Arama Kurtarma (ISAK) ekibini Tunceli’ye gönderdi.

Bugün öğle saatlerinde Munzur’a varan ISAK ekibi, diğer ekiplere katılarak Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Ne oldu?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku‘dan iki haftayı aşkın bir süredir haber alınamıyor. Kaldığı yurttan 5 Ocak’taki çıkışının ardından kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Doku’nun Diyarbakır’daki ailesi Tunceli’ye gelerek ihbarda bulundu.

Bazı kişiler ise üniversite öğrencisini Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü‘nde gördüklerini bildirirken Doku’nun cep telefonu sinyallerinin en son aynı yerden geldiği belirtildi.

Dalgıçlar, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Sualtı Arama Kurtarma, AFAD, Polis Özel Hareket; İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Diyarbakır büyükşehir belediyelerinin itfaiye personelleri bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Arama ve kurtarma çalışmalarını izleyen Gülistan Doku‘nun dayısı “Gülistan şu anda konuştuklarımızı duyuyorsa, inşallah duyuyorlar, bize bir alo desin. Yaşadığını bilelim, ona göre hareket edelim. Biz kızımızı hep suda arıyoruz. İnşallah suda değildir. Biz inançlı insanlarız. İnanıyoruz ki kızımız suda değildir. Tüm akrabaları şu an burada. Kızımız için geldiler. İnşallah sağdır. Şayet sağsa annesini, dayısını, amcalarını, herhangi bir arkadaşını arasın sağ olduğunu bilelim. Ona göre hareket edelim. İnşallah kızımız suda değildir.” diye konuştu.