Kategoriler
Ekonomi Gündem

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alacak. Bir kişi ekonomicinin iki kişi grafikerin, iki kişi istatistikçinin ve iki kişinin de programcı olarak istihdam edileceği sözlü sınav, 16 Haziran ile 19 Haziran arasında düzenlenecek. Sınav sonucunda üç kişi avukat, biri kişi endüstri mühendisi, iki kişi de bilgisayar mühendisi olarak görev yapacak.

Toplam 13 kişinin istihdam edilecekken tüm adayların KPSS puanına sahip olması; programcı olarak başvuran adayların ise ayrıca Yabancı Dil Sınavı (YDS)’na girmiş olması gerekiyor. Sınava, kontenjan sayısının beş katı kadar aday çağrılacak. Her aday, yalnızca bir pozisyona başvurabiliyor.

Programcı olarak istihdam edilmek isteyenler, en az D düzeyindeki İngilizce bilgisini, YDS sonuç belgesiyle kanıtlaması gerekiyor.

Başvuru şartları neler?

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel sınavına başvuruda bulunacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Kamu haklarından mahrum bulunmayan yurttaşlar, “Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm” olmaması gerekiyor.

Askerlikle ilişiğinin olmaması gerekiyor

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımında askerlikle ilgisi bulunmama şartı aranıyor. İstihdam edilmek isteyen kişinin askerlik çağına gelmemiş olması veya askerlik görevini tamamlamış olması gerekiyor. Yoksa, adayın, askerlik görevi ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekiyor.

Pozisyona başvuruda bulunacak adayların, görevlerini yapmasını engelleyecek akıl hastalığına sahip olmaması gerekiyor.

Adayın 35 yaşından büyük olmaması gerekiyor

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel sınavına girecek adayların 35 yaşında veya bu yaştan küçük olması gerekiyor. Sınava 01 Ocak 1985 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabiliyor.

KPSS şartları neler?

Sınava girecek adayların KPSS’nin B grubuna ait puanı bulunması gerekiyor. Buna göre sınavdan en az 60 puan almış olmak gerekiyor. Başvuru şartları arasında şu maddeler de bulunuyor:

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışanların, başvuruda bulunmak istedikleri sözleşmeli pozisyon unvanı ile halen görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyon unvanının aynı olmaması,

 

  • Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli
    personel pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvuruda bulunmaları halinde, son müracaat tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Diploma şartları neler?

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel ilanına göre; atanılacak pozisyona uygun olarak adayın aşağıdaki bölümlerin herhangi birinden veya Yükseköğretim Kurumu tarafından denkliği sağlanmış bir programdan mezun olması gerekiyor.

Endüstri mühendisi olarak atanmak isteyen adayların Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden birinin lisans diplomasına sahip olması gerekiyor.

Bilgisayar mühendisi olarak atanmak isteyen adayların Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans diploması almış olması gerekiyor.

Programcı olarak istihdam edilmek isteyen adayların iki yıllık yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama bölümlerinden birini başarıyla tamamlamış olması gerekiyor.

Ekonomici olarak atanmak isteyenlerin;

Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi, Maliye, Muhasebe ve Maliye, Maliye- Muhasebe, Bankacılık, Bankacılık Finans, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Finans ve Bankacılık, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Finans Matematiği, Ekonometri, veya İşletme işletme bölümlerin birinden mezun olması gerekiyor.

Grafiker olarak atanmak isteyenlerin;

Dört yıllık eğitim veren fakültelerin Grafik, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım bölümlerinden mezun olması gerekiyor. İçişleri Bakanlığında istatistikçi olarak görev yapmak isteyen adayların ise İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümlerinin birinden mezun olması yeterli durumda.

İçişleri Bakanlığının ilanı kapsamında açılan pozisyonların maaş bilgisini ve alana özel sözlü sınavı konularını öğrenmek için burayı tıklayabilirsiniz.