Kategoriler
Dünya SonDakika

İki kişiye yasal işlem! Kıbrıs Türk ve Rum kesimlerindeki vakalar

KKTC’de bin 417 teste karşılık beş kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Sağlık Bakanı Ali Pilli, yeni vakaların üçünün hava yoluyla ülkeye giriş yaptığını, ikisinin ise temas yoluyla bulaş olduğunu açıkladı. Bakan Pilli, yeni vakaların gözetim altına tutulduklarını bildirirken Kıbrıs yurttaşlarına da yapılan yeni testlerden hiçbirinde pozitif vakaya rastlanmadığını söyledi.

Son bir hafta içinde iş yerleri, şantiyeler, oteller, hastaneler, restoran ve kafeler, bazı kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri ve marketlerde rastgele 2 bin 378 test yapıldığını bildiren Sağlık Bakanı, bu testlerin hiçbirinde koronavirüs vakasının tespit edilmediğini kaydetti.

İki kişiye yasal işlem başlatılacak

Ali Pilli, yurt dışından gelip test sonucunu beklemeyen ve dışarı çıkarak insanların sağlığını riske atan iki kişiye yasal işlem başlatılacağını dile getirdi. Kuzey Kıbrıs’taki yeni vaka sayısı iki gün önce bir, dün ise ondu.

Bugün dokuz kişi daha taburcu edildi. Bu sayı, iki gün önce on, dün ise yediydi.

Toplam vaka sayısı 316’ya çıktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘ndeki toplam vaka sayısı 117 bin 800 teste karşılık 316’ya çıktı. KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tabloya göre taburcu edilen hasta sayısı da 220. Ülkedeki 92 kişinin taburcusu sürerken bu kişilerin 20’si pandemi merkezinde tedavi görüyor. Geriye kalan 72’si ise pandemi otellerinde takip ediliyor.

Mayıs ayından beri koronavirüs kaynaklı yeni ölümün bildirilmediği ülkede, virüsten dolayı yaşamını yitiren kişi sayısı ise dört.

Güney Kıbrıs‘ta üç yeni vaka

Rum kesimindeki 2 bin 843 teste karşılık üç kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Yeni vakalardan biri, 98 temaslı taramasından geldi. Hükûmet tarafından yayımlanan bilgilere göre Güney Kıbrıs’taki vaka sayısı bin 483 kişiye çıktı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören iki hastadan biri, solunum desteğine bağlı. Gazimağusa Genel Hastanesinde bir, Lefkoşa Genel Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde ise bir hasta tedavi ediliyor.

Taşınmaz Haber