Kategoriler
Gündem

Irak’ta ABD üssü vuruldu, mermi restorana da düştü

İran‘daki protestolar sürerken Irak‘taki ABD üssüne bir saldırı haberi daha geldi. Irak’ın Salahaddin vilayetindeki Iraklı askerlerin de kaldığı belirtilen üsse sekiz adet füze fırlatıldı. Irak’ın Beled Askerî Üssü, Amerikalı askerlerine ev sahipliği yapıyor.

Irak Güvenlik Medya Ağı’nın yazılı açıklamasına göre Beled Askerî Üssü‘ne katyuşa tipi roketatarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Irak‘ın ordusunda görev yapan bir subay, üç asker yaralandı.

Bağdat’ın kuzeyinde yer alan üsse gerçekleştirilen saldırıda, Amerikalılara yönelik zarar hakkında bilgi verilmedi. Beled Askerî Üssü, Amerikalı danışmanlara, eğitmenlere hizmet sunarken F-16 tipi uçaklarının bakım hizmeti için kullanılıyor. Yetkililer, bazı mermilerin hava üssünün içindeki bir restorana düştüğünü kaydetti.

Amerikalı askerler çoktan gitti

AFP haber ajansının askerî kaynaklardan aktardığı bilgilerde; Bağdat’ın 80 kilometre kuzeyinde yer alan üsse konuşlanan Amerikalı askerlerin saldırı sırasında çoktan gitmiş oldukları belirtildi.

Bölgede görevli polis memuru Colonel Mohammed Khalil’in açıklamasına göre; saldırıda kullanılan mermilerin bazıları piste isabet etti. Bir mermi de hava üssünün kapısını vururken kapıda nöbet tutan üç asker de yaralandı.

Yaralılar arasında ABD‘liler de var

Saldırı sırasında ABD askerlerinin çoktan gittiği öne sürülürken The Associated Press’e konuşan bir yetklili “Üstte Amerikalı uzmanlar, eğitmenler ve danışmanlar var.” dedi. Yetkilinin ismi ise açıklanmadı.

İran’dan havalanan Ukrayna uçağının düşmesinin sebebini açıklayan İran hükûmetine tepkiler büyüdü. İran halkı, dün, iktidar aleyhine protestolarına yeniden başladı

ABD Başkanı Donald Trump, protestocuları destekleyen mesajlar paylaştı. Trump, Twitter hesabından Farsça paylaşımda bulundu. İran yetkililerine seslenen Trump “Protestocularınızı öldürmeyin. Binlerce kişi öldürüldü ya da hapsedildi ve dünya izliyor. Daha da önemlisi, ABD izliyor. İnternet’i yeniden bağlayın ve gazetecilerin özgürce hareket etmesine izin verin! İran’ın büyük insanlarını öldürmeyi kes!” ifadelerini kullandı.