Kategoriler
Gündem

İran balistik saldırı başlattı

İran, 14 Nisan 2024 tarihinde İsrail’e insansız hava araçları ve balistik füzeler kullanarak hava saldırısı düzenlediğini bildirilmektedir. Saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olduğu bildirilmemiştir. İHA’ların 02:00’de İsrail’e ulaşacağı bildirilmiştir. Ayrıca bu saldırının ise saat 04:00’a kadar devam edeceği iddia edilmektedir.

Bu saldırı, bölgede artan gerilimin sonucu olarak görülmektedir. İran ve İsrail, uzun süredir birbiriyle gergin ilişkiler içerisinde ve son aylarda bu gerilim daha da tırmanmıştır.

Saldırının uluslararası toplumda nasıl karşılanacağı ve bölgedeki durumu nasıl etkileyeceği ise henüz belli değildir.

Bu gelişmeler devam ederken üç ülke ise hava sahasını kapattığı belirtilmiştir. Ayrıca bu gelişmeler üzerine İsrail’de okulların iki gün kapatıldığı belirtilmiştir. Öte yandan Mısır taraflara itidal çağrısında bulunduğu bildirilmiştir. Ürdün’ün ise bazı İran İHA’larını düşürdüğü bilgisi alınmıştır.

Mısır, Mısır ordusunun alarm seviyesine geçtiğini açıklamıştır. Ayrıca İran’ın hipersonik füzelerinin de fırlatılacağı iddaa edilmektedir. İran’da gönderilen dronların ve seyir füzelerinin saat 02:00 gibi İsrail’e ulaşması beklenmekte olduğu bildirilmektedir.

Diğer taraftan AB, kınama bildirisi yayınlamıştır. Bildiride “AB, İran’ın İsrail’e kabul edilemez saldırısını şiddetle kınıyor. Bu benzeri görülmemiş bir gerilim, bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir.” denilmiştir.

Son dakika gelişmesi olarak İran’ın saldırıyı 01.20 civarında durdurduğu iddia edilmiştir. Ardından İsrail’in bir hata daha hata yapması durumunda müdahalenin daha şiddetli olacağı bildirilmiştir.

Saat 02:04 itibarı ile ise İran’ın gönderdiği İHA ve füzeler İsrail’e ulaşmıştır. Saldırı sonrası bir İsrail vatandaşının yaralandığı iddia edilmiştir.

Atılan füzeler sonucu İsrail’de askeri tesislerde hafif hasarlar meydana geldiği İsrail tarafından bildirilmiştir. Ayrıca saldırı sonucu 1 kişinin yaralandığı da bildirilmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…