Kategoriler
İhaleler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsa, daire ve dükkanlarını satışa sunuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi konut imarlı arsa, daire ve dükkanlarını satılığa çıkardı. Belediyenin resmi web adresi üzerinden yayımlanan resmi ilana göre mülkiyetinde bulunan konuta uygun arsa, daire ve dükkan düzenlenen ihalede satışa sunulacak. 2 Eylül 2020 tarihine planlanan ihalenin açık usule uygun olması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihaleye hazırlanacak

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait alanların satışlarında öne çıkan belediyeler, kendi bütçelerine mülkiyetleri altında bulunan arsa, daire ve dükkanları satarak katkıda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi diğer belediyelerin izinden giderek gerçekleştirmiş olduğu ihalelerin sonucunda birden fazla bölgeyi elinden çıkardı. Yapılan duyuruya göre yeniden ihale sürecine hazırlanan belediyenin 2 Eylül 2020’de arsa, daire ve dükkanlarını açık teklif usulünce hak sahiplerine devredecek.

İhale yeri nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mülkiyetine ait olan bölgelerin satışları için tarih Eylül ayına denk geldi. Alıcı tarafların katılım sağlamaları için verilen adres, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi olarak açıklanmıştır. Tekliflerin açık teklif usulü ile olması tarafların satılık alanlar için verilecek teklifleri görmesine de fırsat sunuyor.

Taşınmazlar hakkında detaylı bilgi

İhale altında satışa çıkarılan taşınmazlar ile ilgili tüm detaylar aktarıldı. Eyüpsultan ilçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunan 115 metrekarelik konut imarlı arsanın muhammen bedeli 182 bin TL’ye denk geliyor. Diğer bir taşınmaz olan dükkanın konumu Kağıthane ilçesi Nurtepe Mahallesi olarak duyurulmuş ve muhammen bedeli 150 bin TL’de sınırlandırılmıştır. Son olarak, Bakırköy ilçesi Ümraniye Mahallesi’nde yer alan, içerisinde oturum sağlayan kimsenin olmadığı duyurulan boş daire için 880 bin TL muhammen bedeli biçildi.

Teklife göre hak sahibi belirlenecek

Açık teklif usulünce gerçekleştirilecek olan ihalede gerçek veya tüzel kişilerin ihale saatinden önce ilgili mekanda bulunması isteniyor. Taşınmazlar için belirlenen geçici teminat bedeli belediyenin ilgili birimlerine ödenecektir. Muhammen bedellerinin üzerinde olmak şartı ile verilecek tekliflerin sonucunda satışa sunulan taşınmazların yeni hak sahipleri belirlenecek.

Emlak Konut haberlerine göz atmak için tıklayınız.