Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul içinde dönüşecek 900 bin konut var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Tozkoparan Mahallesi’nde 4 etapta yapılacak kentsel dönüşüm projesinde ilk etap konutların teslimi ve 2. etap temel atma törenine katılmıştır. Bakan Murat Kurum, dün yapılan törende konuşma yapmıştır. Kurum; “İstanbul içinde dönüşüme girmesi gereken toplam 900.000 sağlıksız konut bulunmaktadır. Şu anda sahada toplam 140.000 yeni konutun dönüşümüne hızlı bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah 2035 yılına kadar İstanbul’da, güvensiz tek bir konut, yenilenmemiş tek bir yuva bırakmayacağız.” şeklinde konuşmuştur.

İstanbul içinde 600 bin konut yenilendi

Murat Kurum, İstanbul’daki dönüşüm çalışmalarına dikkat çekmiştir. Ayrıca Kurum; “Kâğıthane’de istinat duvarı çöktüğünde, oraya koştuk, çevredeki bütün binaları yıktık. Yerlerine yenilerini inşa ettik. Fikirtepe dönüşümünde, bir kangren oluşmuştu. Biz orada 15.000 konutluk yeni bir kentsel dönüşüm projesini başlattık. Üsküdar Kirazlıtepe’de, Büyük Çamlıca Camii’mizin eteklerinde, İstanbul Boğazı’na nazır yeni bir şehircilik hamlesini başlattık. Bu adımları bütün hızımızla sürdürüyoruz. Bugün; Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Maltepe, Bağcılar, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beykoz, Sultanbeyli, Kartal, Esenler, Ataşehir, Beyoğlu Sütlüce, Okmeydanı ve Hacıhüsrev’de; İstanbul’un 39 ilçesinde çalışmaya devam ediyoruz. 2012’den bugüne kadarki 10 yılda, İstanbul’da tam 600.000 konu yeniledik.” açıklamalarında bulunmuştur.

Türkiye’de dönüşen konut sayısı 3 milyon

Murat Kurum, Türkiye’de 3 milyon konutu dönüştürerek 12 milyon vatandaşın hayatını güvence altına aldıklarını belirtmiştir. Üstelik Kurum; “Şu anda ülkemizin dört bir yanındaki şantiyelerde 120 milyar TL yatırım bedeliyle, 350.000 kentsel dönüşüm ve sosyal konut süratle dönüştürüyoruz.” şeklinde konuşmuştur.

Tozkoparan’da ilk etap konutları teslim edildi

Murat Kurum, Güngören Tozkoparan’a, Emlak Konut eliyle; 4 etapta, 110.000 metrekarelik alanda 1399 konut ve 62 ticari üniteden oluşan, toplam 1461 bağımsız birim kazandırdıklarını belirtmiştir. Ayrıca Kurum; “İşte bugün de; 1. etapta, 141 konut, 3 işyerinin anahtarlarını hak sahibi kardeşlerimize teslim ettik. Ayrıca 55.000 metrekare alanda 270 konut, 10 işyeri ve sosyal donatılardan oluşan 2. etabımızın temellerini hep beraber atıyoruz.” dedi. Üstelik Kurum, Bunun ardından 3’üncü ve 4’üncü etaplara başlayacaklarını dile getirmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…