Kategoriler
Gündem Koronavirüs Kültür-Sanat

İstanbul’daki konser ve festival yasağı ertelendi

Bugün uygulamaya konulacak açık alanda festival, konser, gösteri gibi etkinliklere yönelik yasak, 14 Eylül’e ertelendi. Buna göre bugün yerine 14 Eylül 2020 saat 8.00’den itibaren açık havada festival, konser, gösteri gibi etkinlikler yapılamayacak.

Bu karar, deniz araçlarında yapılacak düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikleri de kapsıyor.

Dün akşam saatlerinde yayımlanan karar metninde “İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 11.09.2020 Cuma günü saat 22.00’da Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN başkanlığında toplanmıştır. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 11.09.2020 tarihli ve 89 No.lu kararının uygulanmaya başlama tarihinin 14.09.2020 pazartesi günü saat:08.00 olarak değiştirilmesi kararı alınmıştır.” denildi.”

Karara göre yasak, pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Hıfzıssıha Meclisi’nin kararı ne?

11 Eylül 2020 tarihinde yayımlanan ve bugünden itibaren geçerli olması kararlaştırılan ancak iki gün sonraya ertelenen iki karar şöyle:

“1- Kültür ve Turizm Bakanlığı ve/veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen ve deniz turizmi hizmetinde gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

2- Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere 12.09.2020 tarihinden itibaren hiçbir surette kesinlikle müsaade edilmeyecektir.”

Müziğe yasak!

İçişleri Bakanlığı tarafından 8 Eylül’de 81 ile yayımlanan gönderilen genelgede yeme-içme veya eğlence mekânlarında gece 24.00’ten sonra müzik çalma yasağı geldi. Buna göre saat 00.00’dan sonra ister canlı ister kayıttan olsun müzik oynatılmasına hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek.

Bakanlık tarafından verilen bu karar, çeşitlere tepki oldu. Tepkilerin sebebi ise müzik ve eğlence sektöründe çalışanların ekonomik açıdan mağdur olacağı.

Taşınmaz Haber