Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmir’de konut talebi de konut fiyatları da yükseliyor

İzmir sürekli nüfus artışına ve nitelikli göç almaya devam etmektedir. Buna rağmen sektör aynı paralelde yeni arsa ve proje üretemiyor. Dolayısıyla arz olmayınca konut fiyatları da yükselme eğiliminde oluyor. Coldwell Banker Life Broker’ı Uğur Sezginer, sene sonuna kadar bütün gayrimenkullerde yüzde 50-60 oranında bir fiyat artışı olacağına değinmiştir. Ayrıca Sezginer gayrimenkulün en güvenilir ve en karlı yatırım aracı olmaya devam ettiğini bildirmiştir.

Uğur Sezginer, 2021’in son çeyreğinde önemli bir satış sirkülasyonu ve fiyat artışı gerçekleştiğini ifade etmiştir. Ayrıca Sezginer; “Bu fiyat artışı özellikle Mavişehir bölgesinde yüzde 100’lere geldi. 2022’nin ilk çeyreğiyle beraber fiyat artışı devam ediyor. Bu artışlara rağmen satışların devam etmesi gibi bir gerçek de bulunmaktadır. İnşaat sektöründe maliyetler çok yükseldi. Bu sebeple fiyat artışı inşaat maliyetlerinde 3 katına çıkmıştır. Konut fiyatlarında ise fiyat artışı aynı oranda olmadı. Yeni konut üretiminin de azalması sebebiyle konut fiyatları artış göstermeyi sürdürecektir. Yüksek oranlarda döviz ve altın alan yatırımcılar, aldıkları fiyatların tekrar görülmesini bekliyor. Bu durum oluşursa onlar da gayrimenkule dönecek. Gayrimenkul fiyatlarında sene sonuna kadar yüzde 50-60’lık bir artış yaşanacak. Türkiye’de gayrimenkul her zaman en çok kazandıran yatırım aracıdır. Piyasa ve ekonomi canlandığında en çok kazandıran yine gayrimenkul olacaktır” şeklinde konuşmuştur.

İzmir Mavişehir’de konut yok, talep çok, konut fiyatları yükseliyor

Uğur Sezginer, kiralama konusunda da yüksek fiyat ve düşük arz tablosunun söz konusu olduğuna değinmiştir. Ayrıca Sezginer; “Geçtiğimiz sene Mavişehir’de 3 artı 1 daireler 5000-6000 TL’ye kiralanıyordu. Şu anda 10.000 TL ile 12.000 TL bandına yükselmiştir. Zaten az sayıda konut mevcut ve hemen tutuluyor. Bunun nedeni ise yüksek fiyatlardan gayrimenkul alamayan müşterilerin kiralamak mecburiyetinde kalmasıdır. Mavişehir bölgesinde bütün konut tiplerinde yoğun talep bulunmaktadır. Konut tipi farketmeden, bütün alternatifler yüksek fiyata kiralanabiliyor. İzmir’e nitelikli göç devam etmektedir. 12 ay İzmir’de yaşayacak insanlar için 2 bölge cazip gelmektedir. İlki Güzelbahçe, Urla, Çeşme aksıdır. Diğeri ise Karşıyaka, Bostanlı ve Mavişehir bölgesi olmaktadır. Bu bölgelere şehir dışından çok talep gelmektedir. İstanbul’dan gelen müşterilerimize 11.000 gibi bir kira bedeli yüksek gelmiyor. Maddi gücü iyi durumda olanlar Çeşme, Urla tarafını tercih etmektedir. Şehrin kuzeyindeki Foça, Dikili tarafları da daha uygun fiyat seçenekleriyle ilgi görmektedir.” ifadelerini kullanmıştır.

Endüstriyel Yapılar İlgi Var

Uğur Sezginer, İzmir’de özellikle depo alanı, fabrika gibi endüstriyel yapılara talep artışı yaşandığını kaydetmiştir. Ayrıca Sezginer, Türkiye’nin her noktasından İzmir’e yatırım yapmak isteyenlerin bulunduğunu belirtmiştir. Uğur Sezginer, İzmir’de endüstriyel yapılar ve arsalarda da genel olarak bir arz problemi yaşandığının altını çizmiştir. Ayrıca Sezginer; “Farklı şehirlerden sanayiciler ve müteahhitlerden çok fazla arsa talebi gelmektedir. İmarlı arsa çok az mevcut. Beklentiler aşırı yükseldi. Sanayi tarafı durmuyor. İzmir endüstriyel olarak önemli oranda talep görmektedir. Kemalpaşa, Aliağa bölgesinde fabrika ve depo arayışı bulunmaktadır. Özellikle Aliağa limanı da lojistik avantajı sebebiyle talebi artırmaktadır.” ifadelerini kullanmıştır

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…