Kategoriler
İhaleler

Kahramanmaraş’ta 551 konutluk proje için ihale tarihleri duyuruldu

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında 551 konutun inşasında Tekke bölgesi seçildi. Mahallenin dönüşüm sürecine başlamadan önce düzenlenecek ihale için Ekim ayının gelmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüm süreci

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yusuflar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında son detayları aktardı. Dönüşüm sürecinin devam ettiği Saçaklızade’de başlatılan 95 konut ve 4 iş yerinin kaba inşaatı bitti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Tekke Mahallesi’ndeki 551 konut projesi için ihalenin Ekim ayında yapılması bekleniyor. Güngör, sürece dair “şehrimize hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.

Yusuflar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, devam eden Yusuflar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi adına önemli detayları aktardı. Çalışmaların devam ettiği süreç boyunca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyareti proje üzerindeki görüşleri kesinleştirdi. Bakan Kurum ile yapılan görüşmelerin sonucunda belediye beklenen desteği aldı. Projenin hayata geçirilmesi için hız kazanan ekipler yeni konutlar için rezerv alanlarını yine Bakanlığa devretti.

İhale tarihi 2 Ekim 2020 oldu

Güngör, yapmış olduğu açıklamada Kahramanmaraş’ta başlatılan kentsel dönüşüm projelerinin 551 konut ile devam edeceğini söyledi. Saçaklızade üzerinde inşa edilmesi beklenen konutların süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek. Başlangıç olarak 113 konutun inşa edileceği bölgede 2 Ekim 2020 tarihinde ihale süreci başlatılacak.

Kurtlar Mahallesi’ne yayılması beklenen 438 konut için ise 12 Ekim 2020 tarihinde ihale sürecine girilmesine karar verildi. Bakan Murat Kurum’un destekleri için teşekkür eden Güngör, gelişmelerin şehre hayırlı olmasını diledi.

Dış cephe uygulaması ilk etap oldu

Büyükşehir Belediyesinin Saçaklızade’de yürütülen 95 konutluk projede son durumu aktaran Güngör, “95 konut ve 4 iş yerinin bulunduğu projemizin kaba inşaatını tamamladık. Ekiplerimiz dış cephede çalışmalarına başladı.” dedi.

Son olarak; kısa süre içerisinde tamamlanma hedefinin olduğu projede şehir için çalışmaların gece-gündüz demeden devam ettirildiği söyleniyor.

Yusuflar Mahallesi’nde depreme geçit yok

Geçtiğimiz ağustos ayında yenilenmesi beklenen bölgenin müjdeli haberi yine Belediye Başkanı Güngör tarafından verilmişti. Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı Tanıtım Toplantısında yapılan konuşmada depremin engellenemeyeceği, ancak deprem sonrasında oluşabilecek tahribatların en az seviyeye indirilebileceği aktarıldı. Toplumsal ve bireysel yaralara sebep olmamak amacıyla başlatılan konut projesinde maddi ve manevi zararın önüne engel getiriliyor.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.