Kategoriler
Güncel

Kapadokya yeni ziyaretçi rekorunu kırdı

Kapadokya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisidir. Her sene hem yerli hem yabancı turistlerin ziyaret ettiği bölgede bu sene yeni rekora imza atılıyor. Henüz yılın ilk 8 ayını geride bıraktığımız bu günlerde bölgeyi 2 milyon 545 bin 33 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bilgisi verildi.

Eski rekor geride kaldı

Kapadokya bölgesinde bulunan peribacaları, sıcak hava balonları, vadileri ve kayadan oyma oteller her sene milyonlarca turisti ağırlamaktadır. 2019 yılı bölgenin en fazla turist ziyareti aldığı yıldır. Bu sebeple Kapadokya’nın altın yılı olarak değerlendirilmektedir. Ziyaretçi rekoru kırılan 2019’un ilk 8 ayında 2 milyon 522 bin 378, turist ziyarette bulunmuştur. 2022 senesinin aynı döneminde 2 milyon 545 bin 33 turist ile eski rekor geride bırakılmıştır. Bu ziyaretçilerden 652 bin 921’i gezilerini Ağustos ayında yapmıştır. 2019 senesinin Ağustos ayında ise bu rakam 566 bin 33 olarak belirtilmektedir.

2022 yılı Ağustos ayında bölgede en fazla ziyaretçiyi Hacıbektaş Veli Müzesi çekmiştir. Müzeye bu bir ay içinde toplam 215 bin 200 kişi ziyarette bulunmuştur. İkinci sırada yer alan Göreme Açık Hava Müzesi, 125 bin 795 kişiyi ağırlamıştır. Üçüncü ziyaret yeri olan Zelve Ören Yeri’ni ise 118 bin 424 kişi ziyaret etmiştir.

Kapadokya balon turları büyük ilgi görüyor

Bölgede ilgi çeken aktivitelerden birisi olan sıcak hava balon turları kuşbakışı tarihi yerleri inceleme fırsatı sunmaktadır. 2022 yılı Ağustos ayında bölgede 4 bin 241 sıcak hava balonu uçuşu gerçekleştirildi. Bu rakam sene başından beri ise 88 bin 244 olarak belirlenmiştir.

Kapadokya balon turlarına ek olarak kayadan oyma manastır, mağara otelleri ve yer altı şehirleri bulunmaktadır. Bu tarihi alanlar da hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Önemli tarihi ve kültürel değerlerimiz arasında olan bölge, sene sonuna kadar daha fazla turist çekecektir. Özellikle yabancı turistlerin bu son dönemlerde daha fazla ziyaret etmesi beklenmektedir.

Diğer güncel haberlere göz atmak için tıklayınız