Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

KDV düzenlemesi konut sektörünü mutlu etti

TMB Başkanı M. Erdal Eren, devletin konutta KDV düzenleme çalışmaları bağlamında konut ve arsa satışında yapılan vergi kampanyasının sevindirici olduğunu belirtti. Ayrıca; “Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Konutun ve arsanın ardından kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların atılmasını bekliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısından sonra açıklama yaptı. Konut ve arsa satışlarında KDV düzenlemesi kısmen indirildiği kapsamındaki açıklamaları inşaat sektörünü mutlu etti.

Devletin KDV düzenlemesi inşaat sektörünü sevindirdi

Erdal Eren, konut sektöründe yaşanan KDV karışıklığının geride bırakılması sektörü pozitif eklemiştir. Nadiren vergi indiriminin sağlanmasıyla beraber konut üretiminde öne çıkan arsa maliyetlerinin KDV üzerinden düşürülmesinin sektör bakımından olumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Konuttan sonra kamu projelerinde artık taşınamaz hale gelen maliyetleri düşürecek adımların atılmasını bekliyoruz” dedi. Eren, bu projeler için sözleşmelerin sonuna dek uygulanan dinamik fiyat farkı düzenlemesinin ve tasfiye hakkı tanınmasının ihtiyaç olduğunu da tekrarlamıştır.

Eren, şöyle devam etti: “Var olan koşullarda kamu projelerinin yürütülmesi imkânsız hale gelmiştir. Salgından sonra şimdi de savaş kaynaklı ek maliyetler temel girdi maliyetlerine yansımaktadır. Müteahhitlere hiç başlamamış veya %50’den az tamamlanmış işler için koşulsuz tasfiye hakkı tanınması zorunlu olmuştur. Hızla değişen koşullardan dolayı dinamik bir formül içerecek yeni bir fiyat farkı düzenlemesi çıkarılmalıdır.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…