Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu yurttaşlara söz verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT çıkışına cevap verdi. “EYT’liler hiç meraklanmasınlar, onların sorunlarını çözeceğiz.” diyen Kılıçdaroğlu, ayrıca, ülkedeki bütün sorunların çözüleceğine dair bütün yurttaşlara söz verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çıkışı yaparak Türkiye’deki emeklilik şartlarının insani bir düzeyde olduğunu açıklaması, ülke gündemine oturdu.

Aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı olan Erdoğan, erken emeklilik sisteminin ülkeyi batıracağını söyleyip buna örnek olarak İskandinav ülkelerini örnek gösterdi. EYT’yi gündeme getirenlerin siyasi rant peşinde olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, emeklilik yaşını geri çekmeyeceğini ve seçimi kaybetmeyi göze aldığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba istatistikleri paylaştı. Erdoğan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Ağbaba, “Cumhurbaşkanı emeklilikte yaşa takılan binlerce yurttaşın çözüm talebini ısrarla reddederken ve emekli aylıklarını açlık sınırının da altında belirlerken emeklilik çağında çalışmak zorunda kalan işçiler, hemen her gün iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Emeklilerimiz, yoksulluk ve yasal düzenlemelerle emeklilik hakkının fiilen ortadan kaldırılması sonucu güvencesiz çalışma koşullarına itilmiş ve güvencesiz işçi havuzunun önemli bir kaynağı hâline gelmiştir. Geçtiğimiz yıldan bugüne emeklilik çağında olup çalışmak zorunda kalan ve iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçi sayısı en az 230’dur. Sonuç olarak AKP iktidarları döneminde emeklilerimiz en yoğun hak ihlallerine maruz kalmış, açlığa ve sefalete itilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının emeklilerimiz açısından kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu: EYT’liler hiç meraklanmasınlar

Erdoğan’ın emeklilik sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanlara söz verdi. “EYT’liler hiç meraklanmasınlar, onların sorunlarını çözeceğiz.” diyen CHP lideri, Erdoğan’ın “Seçim kaybetsek de yokum” sözlerini başarısızlık olarak nitelendirdi.

BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonunun “Ekonomi Değerlendirme Toplantıları” isimi programına katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. AA’nın haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Seçimi kaybetme noktasına gelmesi tabii Erdoğan’ın başarısızlığını gösteriyor. EYT’liler hiç meraklanmasınlar, onların sorunlarını çözeceğiz. Erdoğan ve iktidarı, Türkiye’nin bugüne kadarki hiçbir sorununu çözmedi, tam tersine sorun üretti. Ben buradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına söz veriyorum, Türkiye’deki bütün sorunları, akılcı, tutarlı politikalarla istişare ederek çözeceğiz.”