Kategoriler
Proje Haberleri

Kentsel dönüşüm ile turizm bölgeleri yenileniyor

Kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor! Gündemi belirleyen COVID19 salgın hastalığına karşı Türkiye’de bazı inşaat faaliyetleri hız kaybetmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada yenilenmeye ara verilmediği söylendi. Elazığ ilindi toplamda 11 binanın temellerini atan Bakanlık, Nevşehir ili Uçhisar beldesinde de dönüşümleri tamamlıyor.

Kentsel dönüşüm kazandırıyor

Özellikle Nevşehir ili Uçhisar bölgesinde ticari alanların dönüşümüne başlandığı ve buranın turizme kazandırılacağı bilgisi verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını bu süreç içerisinde koronavirüs hastalığında tedbirleri elden bırakmıyor. Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas illerinde tespiti yapılan hazine arazilerini ekip biçmek için çiftçiye bedelsiz tahsil etmeye devam edecek. Bu sırada da inşaatlarda da hız kazandığı bir döneme girildiği ve Elazığ ilinde 11 binanın temellerinin atıldığı bildirilmekte.

Nevşehir’e geldiğimizde ise ünlü Uçhisar beldesinde eskiyen binaların kentsel dönüşüm adı altında yenilemeye karar verildi. Özellikle eski ticaret alanlarında yapılacak yenileşmeler ile turizm sektöründe iyileştirmeler söz konusu olacak. İlk kısmın başarıyla tamamlandığı haberini veren Bakanlık tarafından, bölgede toplam bin 400 metreyi bulan 41 adet dükkanın yıkımı gerçekleştirildi. Aynı zamanda saha içerisine farklı büyüklüklerde toplamda 270 metrekare alana 11 adet yeni dükkan inşa edildi.

Yenileşme hız kazanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Özellikle Nevşehir Uçhisar beldesi için konuşan Kurum, çevreninin tamamlanması halinde Kapadokya bambaşka bir çerçeveye sahip olacak sözlerini kullandı. Turizmin yoğun olduğu bölgelerde bu tip dönüşümlere ara vermeden çalışacaklarını bildiren Bakan, kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini bildirdi.

Yöresel malzemelere önem verildi

Kapadokya bölgesi ülkemizin en önemli turizm bölgelerinden biri olması nedeniyle doğal yapısı korunuyor. Geçtiğimiz yıl sadece bu bölgeden 4 milyona yakın turist kazanıldığı resmi rakamlarla belirlendi. Burada yeni yapılacak ticari alanlar görsel olarak bölgenin mimarisini yansıtmaya özen gösterilecek. Yeni dönüşüm sürecinde yapımına devam edilen yapılarda yöresel malzeme kullanıldığı takdirde uyum yakalanması mümkün. Ayrıca minimalist yaklaşımı benimseyen tasarıda, farklı büyüklükleri barındıran 11 adet dükkan ile sosyal donatılara yer verildi. Bakan Kurum tarafından kentsel yenileme kapsamında Uçhisar’ın yeni bir çehreye kavuşacağı bildirildi.

Yeni etaplar söz konusu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 2 milyon lira harcandığı söylenen projede yeni etapların haberi verildi. Nevşehir ile Ürgüp’ün tarihi ve kültürel dokusuna uyum sağlayan tarihi peribacalarını ortaya çıkarmayı hedef haline getirdiklerini söyleyen Kurum; çok yakında bölgenin güzelliğini ortaya çıkaracak yeni turizm sahasına kavuşacağız.