Kategoriler
Gündem Koronavirüs SonDakika

Kıbrıs’taki eğlence mekânları yasaklandı! KKTC’ye giden üniversite öğrencileri ne yapacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘ndeki eğlence mekânları 1 Ekim’e kadar yasaklandı. Masaj salonları da belirlenmeyen tarihe kadar kapalı kalacak. Ayrıca, eğitim kurumları da 1 Ekim’e kadar hizmet veremeyecek.

KKTC Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, yeni kararlar aldı. Ülkedeki vaka sayılarının artmasıyla beraber yeni önlemlerin alındığı Kıbrıs‘taki özel eğitim veren kurumlar ve 3 yaşına kadar çocuklara eğitim veren kreşler haricindeki bütün eğitim ve öğretim faaliyetleri, 1 Ekim’e kadar ertelendi.

Masaj salonlarının ve eğlence mekânlarının yanı sıra antreman, müsabaka, salon sporları ve kamplar etkinlikleri de 1 Ekim 2020 tarihine kadar yapılamayacak.

Lig maçları seyircisiz oynanacak

Öte yandan bireysel olarak yapılacak sporlara açık havada veya salonlarda devam edilebilecek. Ancak 200 metrekare veya daha büyük spor salonlarına en fazla 25 kişi alınabilecekken 100 ile 200 metrekare arasındaki alana sahip salonlarında ise aynı anda en fazla 15 kişi bulunabilecek.

Lig maçları ise seyircisiz oynanacak.

Miting ve toplantılar iptal edildi

Miting ve kitlesel toplantılar, 1 Ekim’e kadar yasaklandı. Öte yandan televizyon stüdyolarına da kısıtlamalar getirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni kararlara göre 15 ila 25 metrekarelik TV stüdyolarında aynı anda en fazla üç kişi bulunabilecek. Alanı 25 ile 50 metrekare arasında olan stüdyolarda ise en fazla beş kişi aynı anda yer alabilecek.

Alanı 50 ile 100 metrekare arasında değişen stüdyolarda da en fazla 10 kişi bulunabilecek.

KKTC’de okuyan öğrenciler ne yapacak?

Üniversite eğitimi için KKTC’ye giden öğrencileri de karantina süreci bekliyor. Yeni karara göre 20 Eylül’den itibaren adaya gelecek üniversite öğrencileri, Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenip onaylandığı yurt veya otellerde 7 gün boyunca kalacak.

Kararlar, “Günlük gelecek öğrenci sayısının üniversite karantina merkezlerinin kapasiteni aşmayacak şekilde sınırlandırılması”nı da içeriyor.

Parklar da kapatıldı

Öte yandan çocuk oyun alanları ve parklar da 1 Ekim’e kadar hizmet veremeyecek

Taşınmaz Haber

Kıbrıs’taki vakalar artıyor… KKTC ve Türkiye’de Koronavirüs Tablosu