Kategoriler
Emlak Haberleri

Kira ve konut fiyatları gerileyecek

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği “81 şehirde dar gelirliye kira öder gibi ev” projesinin ayrıntılarını aktarmıştır. Murat Kurum, bu proje ile birlikte kira ve konut fiyatları yükselişinde gerileme olacağını aktarmıştır.

Kira ve Konut Fiyatları Geri Gelecek

Bakan Kurum; “Gelen şikayetlerin takibini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yapıyoruz. Suni bir artıştı hep bunu dile getiriyoruz. Arzda sorun varsa problemi giderecek süreci Cumhurbaşkanımız paylaştı. O da fiyatların geri gelmesine sebep olacak ve sistem oturacaktır. Maliyetlerin de orada etkisi bulunmaktadır. Demir ve çimento ana maliyetler olarak varsayalım. Şu an geri geri geliyor. Üstelik dünyadaki tedarik zincirinin oturmasıyla da ilgili bir durum. Ülkeler üretime geçerek bununla birlikte arz artış göstermiştir. Bu durumda talep aynı kalınca mecburen fiyat da geri gelmektedir. Onlar da oturuyor. Ayrıca kirada da olacak konut fiyatında da olacak.”

Geçtiğimiz gün yapılan kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi”nin başlatıldığını şu sözlerle aktarmıştır: “Dar gelirlilerin kira öder gibi konut sahibi olmasını sağlayan bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşüşe geçmesine de yol açacaktır.”

Aç ve Açıkta Bırakmayız

Murat Kurum; “Bizim yaptığımız projelerle de buna fırsat sağlayacağız. Vatandaşımızı her durumda olduğu gibi konut hakkında da aç ve açıkta bırakmayacağız. Hazine arazileri konusunda her türlü sübvansiyonu yapıyoruz ve yapmayı sürdüreceğiz. Arazi üzerinde kaç dönüm üzerinde uzlaşı bulunduğu gelecek ay itibariyle açıklanması planlanmaktadır. Sosyal konut projesi ise Ağustos değil eylüle kalmış gibi görünüyor. Eylül ayında Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır. Böylece projeyi vatandaşlarımıza sunmuş oluruz.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…