Kategoriler
Emlak Haberleri

Kirada tavan zam oranı belli oldu

Kirada tavan zam oranı belli olmuştur. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayının enflasyon verilerini açıklamıştır. Bu verilere göre, Mart ayında iş yerlerinde uygulanacak tavan zam oranı yüzde 55.91 olarak belirlenmiştir. Şubat ayında aylık enflasyon yüzde 4.53, ayrıca yıllık enflasyon ise yüzde 67.07 olmuştur.

Kirada tavan zam oranı belli oldu

Kirada tavan zam oranını belirlemek için kullanılan on iki aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 55.91 olarak hesaplanmıştır. Bu durum, Mart ayında iş yerlerinde uygulanacak tavan zam oranının yüzde 55.91 olacağını göstermektedir.

Ayrıca konut kiralarında ise yüzde 25’lik tavan zam uygulaması 2 Temmuz 2024’e kadar devam edecektir.

İstanbul’da Eşyalı Ev Devri Sonlandı

Konutların turizm amaçlı kiralamasına getirilen yasal sınırlamalar, emlak piyasasını nasıl etkiledi? Gayrimenkul uzmanları, özellikle büyükşehirlerde Airbnb sistemiyle kısa süreli veya turizm amaçlı kiralanan eşyalı evlerin sistemden çıktığını belirtmektedir. Ayrıca Airbnb’den çıkan mülk sahipleri, dairelerini mobilyalı ve eşyalı olarak kiralamaya geçmiştir. Ancak artık eşyalı ev arayan bir kitle bulunmamaktadır.

Eşyalı Evlerin Durumu

Eşyalı evlerin durumu, konutların turizm amaçlı kiralanmasına getirilen yasal düzenlemeler sonucunda değişmiştir. Airbnb sistemiyle kısa süreli veya turizm amaçlı kiralanan eşyalı evlerin sayısı azalmıştır. Ayrıca bu durum, ev sahiplerinin dairelerini mobilyalı ve eşyalı olarak kiralamaya geçmelerine neden oldu. Ancak, artık eşyalı ev arayan bir kitle bulunmuyor.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…