Kategoriler
Emlak Haberleri

Kiralık konut fiyatları yüzde 25-30 oranında arttı

Yaklaşık 2 sene önce okulların yüz yüze eğitime ara vermesinden sonra öğrenciler evlerinden çıkmış, bundan dolayı şehirdeki pek çok konut uzun süre boş kalmıştı. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, geçen süreçte okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla beraber kira fiyatlarında artış yaşandığını söyledi. Ayrıca, “Pandeminin durgunlaşması ve okulların açılmasıyla birlikte birden bir kiralık konut talebi oluştu. Hatta 7-10 günlük süre içerisinde kiralık konut fiyatları ciddi bir yükseliş gösterdi “dedi.

Kiralık konut fiyatları ani çıkış yaşadı

Alpay Hacıoğlu, önceden İzmit’te veya üniversiteye yakında bir öğrencinin 1+1 veya deprem öncesi yapılan 2+1 dairelerde 1000 TL dolaylarında ev bulabildiğini anlattı. Ayrıca, “Şu anda bu rakam 1700, 2000 TL aralığına dek yükseldi” dedi. Başkan Hacıoğlu, özellikle son bir sene içinde çok agresif bir yapı oluştuğunu söyledi. “Fiyatlar indi çıktı, ama bu dönemin ardından ne olacağını izleyip göreceğiz. Fiyatlarda bina özellikleri de farklılık gösterir.

Kiralık konut fiyatları yüzde 25-30 civarında arttı

Site içerisinde donanımlı bir konut tercih edilirse 2+1 dairelerde 2 bin 500 TL’den düşük ev bulmak mümkün değildir. Fakat 2+1 daire bulunan bir apartman dairesinde 1500-2000 TL arasında fiyatlarda farklılık gösterir. Özelikle 1+1 ev isteği çok fazla var. Yalnızca öğrencilerle ilgili değil kamuda ve özel firmalarda üst düzey yöneticilik yapan kişilerin eşyalı ev talebi de çok fazladır.

Bunun gibi 1+1, 1+0 konutlar 2500- 3000 TL arasında değişmektedir. Kocaeli genelinde %25-30 civarında kiralık konut fiyatları arttı. Kentsel dönüşümden dolayı da fiyatlar biraz etkilendi. Ayrıca kira talepleri de oldu. Özellikle İzmit merkezde kira artışı oldu” diye konuştu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…