Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

KKTC ve Güney Kıbrıs’taki Koronavirüs verileri açıklandı

KKTC‘de beş, Güney Kıbrıs‘ta ise 30 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Güney’deki bulaş sayısı bin 743 kişi olurken Kuzey’deki bu sayı, 757 kişi olarak kayda geçti. Kuzey Kıbrıs‘ta yoğun bakım ünitesinde yatan Kovid-19 hastası bulunmazken adanın güneyindeyse salgına yakalanan 4 kişi, yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

İki gün önce 5, dün 6, bugünse bin 170 teste karşılık beş kişiye daha koronavirüs tanısı konulan KKTC’deki aktif hasta sayısı, düşmeye devam ediyor. Mayıs ayından beri Kovid-19 kaynaklı yeni ölümün bildirilmediği Kuzey Kıbrıs’taki yeni hastaların ikisi hava yoluyla yurt dışından geldi.

PCR testi yeni pozitif çıkan kişilerden biri, Kovid-19 hastasıyla temas ettiği için karantinadan geldi. Testi pozitif çıkan kişilerden ikisiyse “yerel vaka” olarak adlandırıldı.

Taburcu edilenlerin sayısı yükseliyor

KKTC Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre iki gün önce 10 kişi daha taburcu edildi. İyileşip de taburcu edilen kişi sayısı dün de 17’di. Bugünse 21 kişi daha taburcu edildi. Toplam bulaş sayısı 167 bin 580 teste karşılık 757 kişiye çıktı. Taburcu edilen kişi sayısı da 625 oldu.

Mevcut hasta sayısı düşüyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde iki gün önce 155 kişi olan mevcut Kovid-19 hastası sayısı, dün 144 kişi indi. Aktif hasta sayısı bugün ise 128 kişiye indi. Koronavirüs hastalarının 29’u Pandemi Merkezi’nde tedavi görüyor.

Geri kalan 99 kişinin durumuysa pandemi otellerinde takip ediliyor.

Yoğun bakım ünitesinde yatan hasta yok

KKTC‘de uzun süreden sonra 15 Eylül’de bir kişi yoğun bakım ünitesine yatırılırken ilerleyen günlerde Kovid-19 hastalığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören kişi sayısı üçe kadar çıktı. Yoğun bakıma alınan kişilerin hepsi kurtarılırken 26 Eylül’den itibaren Koronavirüs hastalığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinde yatan kimse bulunmuyor.

Ülkede, Yeni Tip Koronavirüs hastalığı nedeniyle dört kişi hayatını kaybetti.

Taşınmaz Haber