Kategoriler
Emlak Haberleri

Kocaeli’nde konut fiyatları yükseliyor

Türkiye genelinde artmaya devam eden konut fiyatları özellikle bazı şehirlerde zirve yapmış durumda. Konu ile ilgili durumu Hepsiemlak’ın ‘Temmuz 2022 Emlak Endeksi’ raporu ortaya daha iyi koymaktadır. Rapor verilerine göre kiralık ve satılık konutlardaki incelemeleri haberin devamında yer almaktadır.

Satılık konutta Adana ilk sırada

Hepsiemlak’ın Türkiye genelindeki araştırmasında satılık konut fiyatları artışı en fazla olan il Adana. Geçen ay ile kıyaslandığında Adana’da satılık ev fiyatları bu ay yüzde 17 oranında artmış durumda. Adana’yı yüzde 14 oranında artma ile Yalova takip etmektedir. Yüzde 12’lik artma ile Samsun ve Zonguldak üçüncü sırada yer almaktadır. Yıllık verilere baktığımızda ise satılık konutta Antalya ilk sırada yer almaktadır. Geçen yıl ile bu yıl arasında Antalya konut fiyatları arasında yüzde 236 oranında bir artma görülmektedir. Adana, yıllık konut fiyatı artışında da ilk üçte yer almaktadır. Yüzde 232 oranında artma ile ikinci sırada yer almaktadır. Buna ek olarak yıllık fiyat artmasında üçüncü sırada ise 222 oranında artış ile Mersin bulunmaktadır.

Kiralık konut fiyatları artışı

Satılık konutlarda olduğu gibi kiralık konutlarda da belirli şehirlerde artma daha fazla olmaktadır. Hepsiemlak verilerine göre son 2 ayda kira artması en fazla olan şehir Kocaeli oldu. Haziran ayında kira artışında ilk sıradaki il de Kocaeli’ydi. Temmuz ayında Kocaeli’ndeki kiralarda yüzde 13 oranında artmıştır. Kocaelini yüzde 10’lu artma ile İstanbul ve Mersin takip etmektedir. Üçüncü sırada ise satılık konut fiyatları artmasında birinci olan Adana yer almaktadır. Adana’da Temmuz ayında kiralar yüzde 8 oranında artma göstermektedir. Ayrıca verilerin yıllık karşılaştırmasında ise ilk sırada sürpriz bir il görülmektedir. Senelik konut kirası artmasında yüzde 256 oranı ile Tekirdağ ilk sırada yer almaktadır. İkinci sırada yüzde 219 oranı ile Kocaeli bulunmaktadır. Üçüncü sırada ise Mersin ili yüzde 185 oranı ile yer almaktadır. Kiralık konut fiyat artışlarında senelik olarak ilk üçten sonra Ankara ve Antalya takip etmektedir. Bu illerde geçen seneye göre yüzde 183 oranında kiralarda artma meydana gelmiştir.

Diğer emlak haberlerine göz atmak için tıklayın