Kategoriler
Emlak Haberleri

Konteyner üreticileri üretime süratle devam ediyor

Deprem felaketlerinin ardından, ülkemizde depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için konteyner kentler kurulmaya devam ediyor. Prefabrik yapı üreticilerinin fazla mesai yaparak hız kesmeden çalışmalarına devam ettiği görülüyor. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için 10 ilde toplam 305 konteyner kent kurulduğu görülmüştür. Ayrıca, bölgeye toplamda 132 bin 447 konteyner kurulması planlanmaktadır.

Konteyner kentlerinde yaklaşık 79 bin kişi barınıyor

Bölgeye kurulan konteyner kentlerinde yaklaşık 79 bin kişi barınmaktadır. İnsanların barınması için gerekli olan tuvalet ve duş amaçlı kullanılan konteynerlerin de önemli bir bölümü hizmete girdiği kaydedilmiştir.

Karmod, üretimini üçe katlayarak hız rekoru kırdı

Konteyner kentlerin inşası ve depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için sanayi seferber olmuştur. Önde gelen prefabrik yapı üreticilerinden Karmod, üretimini üçe katlayarak hız rekoru kırdı. Karmod CEO’su Mehmet Çankaya, deprem felaketleri gibi afet bölgelerinde ve acil durumlarda hızlı hareket etmenin önemini bildiklerini ve deprem yaşandığı günden itibaren üretim faaliyetlerine hız verdiklerini belirtti.

Karmod Deprem Konteynerleri

Firma, deprem bölgesine yüksek yalıtımlı, WC ve duş içeren, mutfak eviyesi bulunan, iki odalı, 300×700 santimetre ölçülerinde 21 metrekarelik konteynerler sevk etmektedir. Deprem konteynerleri üretim kapasitesi, hız, güvenilirlik ve malzeme kalitesi açısından kısa sürede en çok tercih edilen yapı olmuştur. Karmod, en yeni teknolojileri ve yöntemleri kullanarak kolay kurulumu ve dayanıklılığı ile bölgedeki barınma ihtiyacını hızlı bir biçimde karşılamaktadır. Ayrıca, Karmod prefabrik sahra hastanesi, prefabrik okul ve eğtim binaları, prefabrik yemekhane yapıları da üretmektedir.

Esnaflar dükkanlarını konteynerlere taşıyor

Karmod CEO’su Mehmet Çankaya, inşa ettikleri yapılarla yalnızca barınma ihtiyacını değil, aynı zamanda depremzedelerin işlerinin devam etmesi ve ticaretin sürdürülmesine katkıda bulunmaktadır. Deprem bölgelerinde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı ve pratik çözümler üretmekte olan Karmod, işyerlerini konteynerlere taşıyan esnaflara işlerini daha az aksaklıkla sürdürme imkanı sunmaktadır.

Karmod’un ürettiği güvenlik ve dayanıklılık açısından en yüksek standartlara sahip yapılar, depremzede esnafın yaşadığı zorlukları hafifletmeyi amaçlamaktadır. Sektörde istihdam, üretim kapasitesi ve ihracat başarılarıyla öncü olmayı hedefleyen Karmod, ülke ekonomisine de katma değer sağlamaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…