Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut fiyat artışı lideri İstanbul oldu

Konut fiyat artışı son dönemlerde sadece Türki’nin değil tüm dünyanın gündeminde. Dünya genelinde artan fiyatlar beraberinde bazı araştırmaları da getirmektedir. Bu araştırmalar arasında yer dünya genelindeki konut fiyatları artış araştırmasında İstanbul ilk sırada yer aldı. Dünya üzerindeki 150 kenti kapsayan araştırmada ikinci ve üçüncü şehirler de Türkiye’den çıkmış… Araştırmanın ve konut fiyatları artışındaki durum ile ilgili detayları haberin devamında bulabilirsiniz.

Bazı şehirlerde konut fiyatlarında azalma söz konusu

Konut fiyat artışı Türkiye genelinde hemen hemen her ilde söz konusudur. Artan enflasyon ve inşaat malzemeleri fiyatlarından dolayı yükselen ev fiyatları ev alacakları zorlamaktadır. Dünya genelinde de genel olarak artan fiyatlar bazı şehirlerde tam tersi olarak azalmış durumdadır. İngiltere merkezli uluslararası danışmanlık firması Knight Frank’ın dünya üzerindeki 150 kentte yaptığı araştırmada hem artış hem azalışlar ele alınmıştır. Araştırmaya göre 150 şehirden sadece 12’sinde ev fiyatlarında düşüş yaşanmıştır. Diğer şehirlerde ise ev fiyatları yükselişe devam etmektedir.

Konut fiyat artışı konusundaki araştırmada 2022 yılı ikinci çeyrek konut fiyatları endeksi belli oldu. Araştırmaya göre İstanbul son bir yıl içerisinde yüzde 184.9 artış oranı ile 150 şehir arasında birinci oldu. İstanbul’u yüzde 165.4 ile Ankara, yüzde 150.9 ile İzmir takip etti. Üçte bulunan ülkemizdeki illeri ise Miami (yüzde 34), Halifax (yüzde 30.9) takip etti. İlk beşten sonrası ise Dallas (yüzde 30.8), Phoenix (yüzde 29.7), Tallinn (yüzde 29.5), Atlanta (yüzde 26.3) ve Adelaide (yüzde 25.6) olarak devam etmektedir.

Konut fiyat artışı en çok arananlar arasında yer aldı

Ev fiyatlarındaki artış aynı zamanda Türkiye’nin en çok merak edilen konuları arasında da yer almaktadır. Bu konuda medya takip kurumu Ajans Press’in yaptığı araştırma bulunmaktadır. Son dönemlerin en popüler emlak konusu olan “sosyal konut projeleri” ile ilgili 118 bin 190 haber içeriği bulunmaktadır. Aynı araştırmada 2022 yılının ilk çeyreğinde konut satışlarıyla ilgili 46 bin 158 haber tespit edilmiştir.

Konut fiyat artışı hakkında haberlerin önümüzdeki günlerde de fazlaca medyada yer alması beklenmektedir.

Diğer emlak haberlerine ulaşmak için tıklayınız…