Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut fiyatları hemen düşmez

Dövizdeki ciddi düşüşün gayrimenkul piyasasını etkileyip etkilemeyeceği merak edilmektedir. Karanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal, hala sektörün netlik kazanmadığını belirtti. Ayrıca kur sabitlenmediği sürece konut fiyatlarında ciddi bir azalışın olmayacağınız söyledi.

Barış Özgenal dolardaki ani düşüşün takip edilmesi gerektiğini belirtti

Özgenal, dövizdeki azalışın gayrimenkul sektörüne etkisi hakkında bilgi verdi.” Dolardaki ani azalışları takip etmeliyiz. Kalıcı mı yoksa geçici bir durumu mu? Zira malzeme fiyatlarında da düşüş beklenmesi doğru olmaz. Dolar kademeli olarak bu düzeylerde kalırsa o zaman sektör bakımından bir rahatlama olabilir” dedi.

Konut fiyatlarında düşüşün zamanı değil

Özgenal, konut fiyatlarında ciddi bir düşüşün beklenmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca şu an yapılan evlerin yüksek kur ve maliyetlerden yapıldığı konusuna da dikkat çekti. “Konut fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemiyorum. Bir düşüş olacaksa da bunun zamanı şimdi değil. Bunu söylemek için daha erken. Aynı zamanda dövizdeki azalıştan bağımsız emlak sektöründe uzun bir süre daha azalış beklemiyorum. Tam tersine fiyatlar da daha da artabilir” diye konuştu.

Dolardaki düşüş umut ışığı oldu

Barış Özgenal, en büyük sorunun kurdaki belirsizlik olduğunu belirtti. Ayrıca “Doların düşmesi bütün piyasaya umut oldu. Dolar yüksekken inşaatlarımızda nakit parayla malzeme alamıyorduk. Fabrikalar her gün fiyatları güncelliyordu ve malzeme vermekte zorluk çıkarıyorlardı. Fakat şu an doların düşüşü mal fiyatlarına yansıyacak mı bunu bekliyoruz. Dolar sabit kalırsa herkes fiyatlandırmasını ona göre yapar ve alımını yapar. O da sektörün açılmasına yardımcı olur ve projeleri hızlandırır. Hepimiz bu görüşten yanayız fakat doğru söylemek gerekirse şu an için sektörün hareketleneceğini söylemek zor. Bunun için zaman gerekli. Biraz daha bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…