Kategoriler
Kampanyalar Toki Haberleri

Konut kampanyasında başvuru tarihleri 21 Ekim’de başlıyor!

Konut kampanyasında belirlenen yeni düzenlemelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) detayları alıcılar ile paylaştı. Borçlu kalmadan hemen ödeme yapmak ve anahtar sahibi olmak isteyenlere yönelik geliştirilen kampanyada konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 20 indirim fırsatı sağlanıyor. Başvuru tarihlerinin 21 Ekim-19 Kasım arasında yürütüleceği bilgisine ulaşılırken, kişiler bankaların ilgili şubelerinden işlemlerini tamamlayabilir.

Konut kampanyasında devam kararı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından düzenlenen Toplu konut kampanyalarının ikincisi gündeme getirildi. Yapılan detaylandırmada borçsuz bir şekilde ev veya iş yeri sahibi olmak isteyenlere yüzde 20 indirim fırsatı sağlanacak. 21 Ekim günü başlayan başvuru tarihleri, 19 Kasım’a kadar bankalar aracılığıyla devam ediyor.

Hemen ödeme sisteminden yararlanmak isteyenler için her yıl düzenlenen kampanyalar için beklemede kalan alıcılar 21 Ekim’de harekete geçebilir. Başkanlık tarafından gerçekleştirilen ‘hemen tapu’ avantajı, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller üzerinde başlatıldı. Geride borç bırakılmayan bu sistemde vatandaşlara sağlanan indirim, borcunu kapatamayacak kişiler içinde geçerlidir. Yapılan açıklamada borcun yüzde 25’ini geçmemesi şartıyla peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim alınabilecek.

Başvuruda son tarih: 19 Kasım

Toplu Konut kampanyalarının ikinci kısmına katılım sağlamak isteyen konut veya iş yeri alıcıları başvuru tarihlerinin son gününü kaçırmamalıdır. 19 Kasım olarak verilen tarihten sonra indirim süreci devam etmez.

Kampanya şartları dahilinde indirim kapsamına giren projelerden seçim yapılmalıdır. Başvuru tarihinin başlamasının ardından kişilerin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) üzerine herhangi bir ödemesinin kalmadığından emin olmalı. Aidat veya borç durumunda başvuru kabul edilemez.

Taksitlerin 12 aya yükseltildiği süreçte, elde az stok kalan projelerde indirim avantajı sağlanmayacak. Ayrıca satışları 2019 yılı haziran sonuna kadar gerçekleştirilmiş olup geri ödeme taksitleri en geç 2019 haziran sonunda başlatılmış olan konut ve iş yerlerinden alıcı olma imkanı bulunmaktadır.

Kampanyada katılımcı olmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ni başvuru yapmış olduğu bankalarda imzalayabilecekler. Bu sayede konut kredisi kullanabilir olan alıcı taraflar hayallerindeki konut veya iş yerine sahip olabilir.