Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışları Nisan’da yüzde 38.8 arttı

Konut satışları Nisan ayında, yılı 2021 Nisan ayına kıyasla yüzde 38.8 artış göstererek 133 bin 58 olmuştur. Satışlar Ocak-Nisan döneminde, 2021 yılının aynı dönemine oranla yüzde 26.2 artarak 453 bin 121 olarak gerçekleşmiştir. Bu verileri Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel değerlendirmeye aldı. Açıklamayı haberimizin devamından okuyabilirsiniz…

Hüseyin Dinçel konut satışları rakamlarını değerlendirdi

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, rakamları değerlendirdi. Dinçel, “Bu rakamlar son zamanların en iyi Nisan ayı satışına işaret etmektedir. Konut satışlarındaki artış devam etmektedir. Bundan böyle ‘En iyi’ verileri artık daha sık duyar olacağız. Mayıs ayında devreye sokulan Konut Finansman Projesi ile artış oranının devam edeceğini göreceğiz. İlk kez ev sahibi olacaklara verilen bu destek birinci el satışın da artmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca yüksek oranlardan dolayı ipotekli satışlar en alt seviyelerde bulunmaktadır. Kredili satış da Mayıs ayı rakamlarında yükselişe geçecektir” dedi.

Yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 58.1 artarak 6 bin 447 olmuştur. Dinçel, aynı zamanda Rusların alımına da dikkat çekmiştir. Ayrıca “Nisan ayında Rusya vatandaşları Türkiye’den 1.152 konut satın almıştır. Rusya’yı sırasıyla 905 konut ile İran, 714 konut ile Irak vatandaşları izlemiştir. Uygulanan yaptırımlar Rusların Türkiye’de konut alımını yükseltmiştir. Bu sebeple ilk kez, ilk sıraya çıktılar. Zirvedeki yerlerini uzun bir süre koruyacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…