Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut ve arsa fiyatlarına Çanakkale Köprüsü dopingi

Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022 tarihinde açılıyor. İstanbul dışında Avrupa ve Asya arasında ilk kez bir köprü bağlantısı gerçekleşecek. Ulaşım açısından oldukça önemli bu olan proje gayrimenkul piyasasını da etkilemektedir.

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Bahar Şenyurdusev, bölgede 2017’de başlayan değer artışlarının devam ettiğini belirtmiştir. Bahar Şenyurdusev; “Son 1 sene içerisinde şehir genelinde konut değerlerinde yüzde 30-35 civarında artış gerçekleşmiştir. Çanakkale Köprüsü güzergahında bulunan Lapseki ve Gelibolu ilçelerinde artış yüzde 35-40 seviyesindedir. Ayrıca Turizm potansiyelinin de yüksek olduğu Ayvacık, Gökçeada ve Bozcada’da konut değerlerinde yüzde 37-50 civarında artış görülmüştür. Bu artışlarda bölge gelişimi etkili olmuştur. Bununla birlikte konut stokunun da talebi karşılayacak hızda gelişmemesinin de rolü bulunmaktadır.” dedi.

Arsa ve Arazi Değerlerinde Artış Gözlendi

Şenyurdusev, arsa ve arazi değerlerinde de artışlar yaşandığını dile getirmiştir. Ayrıca; “Gelibolu’da ortalama arazi değeri 30-35 TL/metrekare seviyesindedir. Üstelik boğaz gören ve boğaza yakın konumda bulunan köylerde bu değer 200-250 TL/metrekare seviyesine kadar çıkmaktadır. Lapseki’de ise ortalama arazi değerleri 80-90 TL/metrekare civarındadır. Ayrıca boğaz gören ve boğaza yakın konumda bulunan köylerde bu değer 250-400 TL/metrekare seviyesindedir. İmarlı arsalarda ise son 1 yılda Lapseki’de yüzde 30 civarındadır. Gelibolu’da ise yüzde 25 seviyesinde artış göstermiştir. Arsa metrekare satış fiyatı Lapseki’de ortalama 800-900 TL/metrekare civarındadır. Ayrıca konum ve yapılaşma koşullarına bağlı olarak bu değerler 2500-3000 TL/metrekare seviyesine kadar çıkmaktadır. Gelibolu’da ise ortalama arsa metrekare birim de 500-600 TL/metrekare civarındadır. Ayrıca konum ve yapılaşma koşullarına bağlı olarak bu değerler 2000-2500 TL/metrekare seviyesine kadar çıkmaktadır.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…