Kategoriler
Emlak Haberleri

Konutlardaki gereksiz artışa izin vermiyor

Kısa süre önce ‘Konut Finansmanı Paketleri cumhurbaşkanı tarafınca açıklanmıştır. Bu paketlerin ardından konut fiyatlarında yaşanan ani artış dikkat çekmişti. Emlak fiyatlarındaki manipülasyonu önlemek için T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca yayınlanan bildiriyle internet  ortamında yayınlanan ilanlar takibe alınmıştır. Tapu.com Kurucu Ortağı Emre Erşahin, “Tebliğ, internet ortamında yayınlanan taşınır ve taşınmaz ilanlarının yarattığı kayıt dışı ekonomiyi önleyecek olması anlamında önemli bir adımdır. İş modelimizde satıcıların boşu boşuna fiyat yükseltmesine gerek de yok izin de yoktur. Çünkü sitede fiyatlar, ciddi alıcıların ihaledeki rekabetçi teklifleri sayesinde şeffaflıkla kendiliğinden artmaktadır. Satıcılar masraf ödemeden; hızla ve güvenilir şekilde satışlarını gerçekleştirmektedir. Ayrıca bütün süreç taşınmaz ticareti yönetmeliği kapsamında yetkili profesyonel danışmanlar yardımıyla Tapu.com tarafından yürütülmektedir” dedi.

Tapu.com ile alıcılar hızlı ve güvenli bir şekilde gayrimenkul sahibi oluyor

Konut Finansmanı Paketleri’nin duyurulmasından sonra emlak fiyatlarında yaşanan ani yükselişler üzerine düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemeler, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazetede yayınlanan ‘538 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ aracılığıyla yapılmıştır.

Düzenlemeyle; hizmet verilenler için gerçekleştirilen taşınır, taşınmaz, mal ve hizmet satış/kiralama işlemlerine ilişkin her bir tahsilat veya satış işlemi tutarı ve tarihi ile tahsil edilen tutarların aracılık hizmeti verilenlere ödenmesine karşılık banka hesap bilgileri gibi verilerin Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletilmesi zorunlu kılınmıştır.

Fiyatlar ciddi alıcıların rekabetçi teklifleri sayesinde artmaya devam ediyor

Tapu.com Kurucu Ortağı Emre Erşahin, “Yapılan düzenleme internet ortamındaki kayıt dışı ekonomiyi engelleyecek olması bakımından büyük önem taşımaktadır. Düzenlemeye uymayan satıcıların ciddi yaptırımlarla karşılaşma olasılığı oldukça yüksektir. Bizler, iş modelimizde şeffaf bir sektörde bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. İş modelimiz sayesinde gayrimenkul satıcılarının fiyat yükselterek kendilerini riske atmasına gerek kalmamaktadır. Ayrıca fiyatlar kendiliğinden ciddi alıcıların rekabetçi teklifleri sayesinde şeffaflıkla artmaktadır” dedi.

Bireysel satıcılar hiçbir masraf yapmadan satış yapmaktadır

Emre Erşahin, satıcılar için tamamen şeffaf bir sistem sunduklarının altını çizmektedir. “Tapu.com’da satıcılar sıfır masrafla; hızlı, güvenilir şekilde satışlarını gerçekleştirmektedir. Ayrıca bütün süreç taşınmaz ticareti yönetmeliği bağlamında yetkili profesyonel danışmanlar yardımıyla yürütülmektedir. Tapu.com her zaman olduğu gibi alıcılar için bilgi ve fiyat şeffaflığı sağlamaktadır. Sistemde, alıcılar için teyit edilmiş doğru gayrimenkul bilgisi sunulmaktadır. Ayrıca alıcılar tekliflerini rekabetçi ve açık bir ortamda vermektedir. İşlemler güvenilir ve şeffaf bir platformda gerçekleştirilmektedir. Sitemizin tapu devrine kadar vermiş olduğu hizmetler vasıtasıyla alıcılar hızla ve güvenle gayrimenkul sahibi olabilmektedir” dedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…