Kategoriler
Emlak Haberleri

Konutta KDV oranı 2022! Sıfır konutta KDV oranı kaç oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel ihtiyaç ürünlerinde ve yiyecek içecekte KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirildiğini açıklamıştır. Bu indirimler doğrultusunda Konutta KDV oranı 2022 yüzde ne kadar olduğu merak konusu oldu.

Konutta KDV Oranı 2022 yüzde kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konutta KDV oranı hakkında; “Satın alınan konut nerede olursa olsun, metrekaresine göre değişen kademeli KDV uygulamasına tabi olacaktır.” açıklamalarını yapmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamındaki konutlarda 150 metrekareye kadar yüzde 1 KDV uygulanacaktır. Aşan kısmı için ise yüzde 18 KDV tahakkuku yapılacaktır.” ifadelerini kullanmıştır.

Arsa ve Arazi

Erdoğan; “Arsa ve arazilerin KDV oranını yüzde 8’e indiriyoruz. Böylece inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz. Net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8’dir.” dedi.

Konutta KDV indirimi nedir? Detayları neler?

Temizlik Ürünlerinde Vergi İndirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Temel ihtiyaç ürünlerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den yüzde 8’e indirme kararı aldık.” açıklamalarında bulunmuştur. Diğer taraftan yeme-içme hizmetlerinin tamamında KDV oranı yüzde 8 olarak belirlenmiştir.

Araç Alım Satım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Oto galericilerinin araç alım satımında elde ettikleri kar ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemileri satışında KDV yüzde 1 oranındaydı. Bu oranı yüzde 18’e yükseltiyoruz
” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…