Kategoriler
Gündem

Koronavirüs Türkiye’ye İran’dan geldi

Yeni koronavirüs, Türkiye’ye şubat ayının ikinci haftasında İran’dan geldi. Salgının Türkiye’de yayılmasında ana kaynak Suudi Arabistan olurken en büyük ikinci kaynak ise İran oldu. 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Türkiye’ye de bulaşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19)’ün ana kaynağının Suudi Arabistan olduğunu aktararak hükûmeti yeterli tedbir almamakla eleştirdi.

Salgının Türkiye’de yayılmasında ikinci büyük temas da İran’dan geliyor.

Uyarılar dikkate alınmadı

Verileri değerlendiren Milletvekili Çıray, hükûmetin umreden gelenlere yönelik tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getirdi. İYİ Parti’nin milletvekili, iktidarın konuyla ilişkin uyarıları dinlemediğini söyledi. Milletvekili Aytun Çıray “O zaman uyarımız dinlenip umreciler konusunda dikkatli olsalardı, kaybımız çok daha az olurdu.” sözlerini paylaştı.

Koronavirüs şubatta geldi

Kovid-19, Türkiye’ye şubat ayının ikinci haftasında bulaştı.

Milletvekili Çıray “nextstrain.org” adresinden edindiği bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşırken söz konusu sitede virüsün İran’dan geldiği görülüyor. Virüslerin evrimini gerçek zamanlı olarak takip edip paylaşan Nextrain projesini TÜBİTAK da kaynak olarak kullanıyor.

Nextrain‘in yeni koronavirüs salgınıyla ilgili paylaştığı verilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de son durum ne?

Son 24 saatlik verileri içeren dünkü Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 35 bin 605 kişiye test yapıldı. Testlerin bin 546 adedinde vaka tespit edildi. Bu zaman diliminde 3 bin 84 kişi iyileşti. 50 kişi ise yaşamını yitirdi.

Toplam test sayısı 1 milyon 334 bin 411 kişiye ulaşırken bugüne kadar toplam 137 bin 115 adet vakaya rastlanıldı. İyileşen hasta sayısı toplamda 89 bin 480 kişi olurken ülkemizde 3 bin 739 kişi pandemi nedeniyle yaşamını yitirdi.