Kategoriler
Gündem

Korona Danışma Hattı hizmet vermeye başladı

Anadolu Ajansının haberine göre; Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM-184), Korona Danışma Hattı‘nı uygulamaya koydu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın dün açıkladığı danışma hattına “Alo 184” üzerinden bugünden itibaren ulaşılabiliyor.

Sağlık sisteminde meydana gelen sorunların yerinde ve eş zamanlı olarak tespit edilmesi, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların hızla harekete geçirilmesi için kurulan SABİM, yeni koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yurttaşlara hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığının yetkilileri vatandaşların şikâyetlerine bağlı olarak birtakım tedirginlik yaşadığını belirterek Korona Danışma Hattı‘nın söz konusu şikâyetlerin ve tedirginliklerin çözümü için hizmet sunacağını kaydetti.

Uzman hekimler görev alacak

SABİM-184 hattında uzman hekimler, yurttaşların sorularına cevap verecek. Bu rehberlik hizmetiyle çeşitli ön hizmetlerin hedef kitlenin genişletilmesi planlanıyor.

Bakan Koca, yaptığı basın açıklamasında “Vatandaşımızın herhangi bir hastalık bulgusu olduğunda kolay arayabileceği ‘Alo 184 Sabim Danışma Hattı’nı da korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Bunu Sabim Korona Danışma Hattı şeklinde kurmaya başladık. Bu süreçte arandığında ateş ve öksürük bulgusunun olup olmadığı, yaş durumu, nefes darlığı gibi şikayetlerle geliştirilen bir algoritma var. Dolayısıyla vatandaşımız herhangi en ufak bir tereddüt anında hemen sağlık kuruluşlarına başvurmamalı.” ifadelerini kullanmıştı.

Toplu taşıma kullanım oranı düşüyor

Sağlık Bakanlığı tedbirlerin alındığı takdirde salgının büyütülecek bir şey olmadığını kaydederken Kovid-19 salgınına dair endişeler toplum genelinde yükseliyor. Dün İstanbul’daki toplu taşıma kullanım oranının yüzde 10 oranında azaldığını aktaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, bugün ise bu oranın yüzde 17 olduğunu kaydetti.

Salgın duyurulmadan önce, 9 Mart’ta İstanbul’daki toplu taşıma kullanım sayısı 7 milyon 441 bin 316 iken 10 Mart’ta toplu taşıma aracını kullanan kişi sayısı 7 milyon 51 bin 925 olarak kayda geçti. Virüsün Türkiye’de görüldüğünün açıklanmasından sonra 11 Mart’ta 7 milyon 360 kişi İstanbul’da toplu taşıma aracını kullandı. Toplu taşıma kullanım sayısı 12 Mart’ta 6 milyon 731 bin 295 adede düşerken bu rakam, dün 188 bin 972 oldu.