Kategoriler
Proje Haberleri

Koronavirüs konut sektöründe trendleri belirliyor

Yeni tip koronavirüs tüm dünyada etkisini sürdüredursun konut trendlerini de ele geçirmesi söz konusu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olan Onur Ağaoğlu tarafından yapılan açıklamaya ilişkin, koronavirüs salgın hastalığının emlak sektöründe ne gibi değişiklere yol açacağı konuşuldu.

Çin Wuhan kaynaklı olduğu düşünülen bilinen ismiyle koronavirüs (covid-19) tüm sektörleri etkilemeye devam ediyor. Bu süreç içerisinde konut sektöründe büyük değişimlere neden olacağı ve yeni trendleri belirleyeceği önemli konular arasında yer almaktadır. Tüketiciler ülke genelinde yer alan karantina süreci boyunca ne istediklerini daha iyi bilecek.

Tüm dünyayı evlerine hapseden salgın hastalık karşısında kişiler isteklerini tekrar düşünmeye başlamış; bu süreç doğrultusunda belirlenecek olan tüketici istekleri konutlarda yeni trendlerin oluşmasına neden olacağa benziyor. Ev sürecine adapte olmaya çalışan dünya vatandaşları konut ve inşaat sektöründe üreticileri etkilemeye başladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Ağaoğlu sektör hakkında bilgilerini belli başlı konu başlıkları altında belirtti.

onur ağaoğlu

Koronavirüs sayesinde ev hayatının getirdiği talepler nelerdir?

Onur Ağaoğlu, bu soru karşısında interneti öne sürmektedir. Özellikle her isteğine kolayca ulaşım sağlayan tüketicinin isteklerine dair kurgu ve altyapıları kişinin kapısına kadar getirdiğini belirtiyor. Bu süreci sağlamak için çalışanların şehir merkezlerinde olmasına karşın, kirası depolama faaliyetlerini karşılayacak ucuz kira alanlarına yönelim sağlamıştır. Ucuz kiralık alanlar ise trend olmaya devam edecek.

Konut Sektörü tüketici istekleri doğrultusunda nasıl şekillendirebilir?

Konut tercihlerinin koronavirüs ile yaşanan mücadele sonucunda isteklerin daha net anlaşılacağını düşünmekteyim. İnsanlar şimdiye değin böylesine uzun zaman dilimini evde geçirdiği bir süreçten hiç geçmedi. Bu süreç esnasında toplum, evlerinde hiçbir hazırlık olmadığı ve bu durumlar karşısında yüksek oranda daha iyi organize olunması gerektiğini anladı. Gelir düzeyi yüksek olan tüketiciler tercihlerini bahçeli ev olarak değiştireceğini ve bu durumun, Büyükşehirden ziyade atıl olarak tabi edilen arsalar üzerinde şekillenen konutlarda artacağını düşünmekteyim. Tüketiciler büyük oranda yaşadıkları deprem ve küresel salgın deneyimlerine karşın; sosyal donatılı, deprem yönetmeliklerine uygun hale getirilmiş yeşil alanlı projelere yönelecektir.

Önümüzdeki süreçte bizleri neler beklemekte?

Günümüzde yaşanan modern dünya artık sanal dünyada da kendine yer edinmeli ve müşterisini burada bulmalıdır. Sanal gerçeklik sistemlerine girecek olan ilk gayrimenkul projeleri; sınırlarını ulusal ve uluslararası aşma şansını elde edecek. Daha önce varlığını sürdüren ancak şimdilerde yükselerek trend haline gelen 360 derece çekim yapılan evler; internet ortamına yüklenerek tüketicilerin gezip görmelerine olanak sağlamaları ve yaşam alanı olarak hissetmelerini sağlamaktadır. Uzaktan görüntülü konuşma sayesinde de çeşitli iletişim ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Konut sektörünün gelişen teknolojiye karşı ayak uyduracağını ve gelişmelerin hızla devam edeceğini düşünüyorum. Gayrimenkul hala en değerli yatırım aracı olarak kalmayı sürdürecektir.