Kategoriler
Koronavirüs Sağlık

Koronavirüs vaka artışı için ilk tedbir Eskişehir’den

Koronavirüs vaka artışı, beraberinde uyarı ve tedbirleri getirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 4-10 Temmuz haftasında 117 bin 95 vaka görüldü. Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özellikle riskli kişilerin maske takmalarını ısrarla öneriyoruz ifadesini kullandı.

Koronavirüs vaka artışı devam ediyor

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiler göre koronavirüs vakalarında haftalık artış yüzbinleri buldu. Şu ana kadar toplam vaka sayısı 15.297.539 bine ulaştı. İlk vefattan bugüne kadar toplam vefat edenlerin sayısı ise 99.088 kişiyi buldu. Vakalarda olan artış hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamada bulundu. Açıklamasında “Giderek artan bir vaka sayısı olduğunu görüyoruz. Vaka sayısının artışıyla birlikte hastane yükü aynı oranda artmıyor. Vaka sayısı artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. Riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan kişilerin de kalabalık ortamlarda maskelerini her zaman olduğu gibi takmalarını ısrarla öneriyoruz. ‘ ifadelerini kullandı.

Ayrıca kapanma konusunda da sorulara cevap veren bakan ‘ Artık korona ile nasıl yaşayacağımızı biliyoruz. Maskemiz, aşımız var. Sosyal mesafeye dikkat ederek bu süreci geçireceğiz. ‘ ifadelerini kullandı.

İlk önlem Eskişehir’de alındı

Koronavirüs vaka artışı sonrasında akıllara ‘ Yeniden yasaklar gelir mi ‘ sorusunu gelmekte. Bu konuda şu an için genel olarak alınan bir önlem söz konusu değil. Ancak Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kendi bölgesinde bazı önlemler kararları aldı. Kararda aşağıdaki ifadelere yer verilmektedir.

-Covid 19 şüphesiyle başvuran hastaların tedavileri başvurdukları hastanede yapılmasına

-Zorunlu olmadıkça Covid 19 şüpheli hastaların sevki yapılmamasına

– Covid 19 hastalarının başvuracağı Covid 19 Çağrı Merkezi ve Filyasyon Merkezinde görevli personel sayısının ihtiyacı göre değiştirilmesine

– Vaka sayısına göre kamu ve özel sağlık kurumlarına malzeme, ekipman, yatak ve personel ilavesi yapılmasına

-Covid 19 biriminde çalışan personellerin ihtiyaca göre çalışma sürelerinin düzenlenmesine

karar verilmiştir.

Eskişehir’de alınan bu karara benzer kararların özellikle artışın fazla olduğu yerlerde alınması beklenmektedir.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…