Kategoriler
Proje Haberleri

Koronavirüs zirvesinin ardından Erdoğan duyurdu: Sınavlar ertelenebilir

Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın basına seslendiği salonda koltuklar birer aralıklarla boş bırakılmış durumda. Boş koltuklarda “Sağlığınız için bu koltuğu boş bırakınız. “Sağlığınızı koruyunuz!” ifadelerinin kullanıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde koronavirüs salgınına alınacak önlemlerin toplantısı yapıldı. Kritik olarak nitelendirilen toplantıda salgına ilişkim sağlık ve ekonomi yönünden alınacak tedbirlerin açıklanması beklenirken konuşmasında tarihte yaşanan salgınlardan bahseden Erdoğan “Artık hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceği açıktır.” dedi. Gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Liselere Geçiş Sınavı ile üniversitelere giriş sınavlarının ertelenebileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı ayrıca, bugün 20 bin öğretmenin ataması gerçekleştirildiğini açıkladı.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir kültürün mensuplarıyız” dedi. Buna göre tedbirler, salgın riski ortadan kaldırılacağına kadar uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dİkkat edersek evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz.” dedi. Buna göre vatandaşların alması gereken tedbirler; bireysel temizlik, diğer insan ve unsurlarla olan mesafeye dikkat etmek. Herkesin bireysel sorumluluk almasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kimse bencilliğiyle toplumun sağlığını tehlikeye atma hakkına sahip değildir” diye konuştu. Recep Tayyip Erdoğan “Bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu virüsün bulaşmasını engellemektir.” ifadelerini kullandı.

En büyük görev milletin

“Tüm imkanlarımızı seferber ettik.” “En büyük görev millete düşüyor.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı, Kovid-19 tehdidi geçene kadar evlerinden dışarı çıkmayın uyarısında bulundu.

Sosyal mesafeyi koruma ve sosyal hareketliliği azaltma çağrısında bulunan Recep Tayyip Erdoğan, bunun uygulandığı takdirde virüsün tehdidini o kadar düşeceğini kaydetti. Buna göre, virüse maruz kalan kişinin dışarı çıkmamalı, kişi ve hastalık bulaşabilecek yerlerle temas etmemeli. Çalışan mesai sonrası hemen eve gidip sabunla elini yıkamalı. Erdoğan “Okuma, dinginlik vaktidir.” “Yapabileceğimiz her şeyi evimizde yapma vaktidir.” “Toplumumuz için kendimizi feda etme vaktidir.” “Tedbirlerin tamamı alınmalı” sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına göre yaşlılar, aile fertleriyle de mesafe koymalı. “Yaşlılarımızı koruyacağız kollayacağız” diyen Erdoğan 65 yaş üstündeki vatandaşlara koruyucu maske ve kolonya dağıtılacağını kaydetti. Erdoğan bu yaş grubuna yakınları ve komşularının yardım etmesi gerektiğini kaydetti.

Emekliler maaşını evinden alacak

Erdoğan’ın açıklamalarına göre 76 yaş ve üstü yurttaşlar,emekli aylığını evlerini artıracak. İlk İstanbul ve Ankara’da hayata geçirilecek. Öte yandan huzur evlerinin kontenjanı artırılacak. Erdoğan, “Hayati olmayan sağlık sorunları için aile hekimine başvurun” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, virüs belirtisi olanların paniğe kapılmadan  “Alo 184” hattını araması gerektiğini kaydetti.