Kategoriler
Emlak Haberleri

Kredi faizlerinde yüzde 10 indirim

Enflasyonla Topyekun Mücadele kapsamında başlatılan bir çok üründe indirim kampanyasına bankalar da dahil oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Enflasyonla Topyekun Mücadele başlığı altında başlatılan kampanya kapsamında bir çok üründe yüzde 10 indirim kararı alınırken bankalarla yapılan görüşmelerde de banka kredi faiz oranlarında da yüzde 10 indirim yapılması kararı alındı.

Bankalar kampanya kapsamında firmalara 1 Ağustos 2018 tarihinde sonra yüksek faizle kullandırmış oldukları kredilerin faiz oranlarında 10 Ekim 2018 tarihinden itibaren vade sonunu beklemeksizin yüzde 10 indirim yapılacak. www.tasinmazhaber.com

Ağustos ile Eylül aylarında bankalarca firmalara kullandırılan TL nakit kredilerin bir kısmında uygulanan faiz oranları yüksek gerçekleşmişti. Ağustos ve Eylül ayları için faiz iadesi yapılmayacak. Yarından itibaren yüzde 10 oranında indirim uygulanacak.

Konut sektöründe ise başlatılan yüzde 10 indirim de içinde bulunduğu Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanya 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyordu. Ancak firmaların bu kampanya süresini uzatacağı tahmin ediliyor. İnşaat firmalarının inşaat malzemeleri üreten firmalara da çağrı yaparak onlarında bu indirime katılmaları istendi.