Kategoriler
İhaleler

Kuşadası Belediyesi konuta uygun arsasını ihaleye sunuyor

Kuşadası Belediyesi konut yapımına müsait arsayı satışa sundu. Henüz belediyenin mülkiyeti altında bulunan arsanın 39 bin 976 bin metrekareye sahip olduğu verilen bilgiler arasında yer alıyor. Beklenen ihalenin açık teklif usulünce 24 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı.

Kuşadası Belediyesi konut imarına uygun arsayı elden çıkarıyor

Türkiye’nin turizm bölgelerinden birisi olan Aydın ilinin, Kuşadası ilçesinde yer alan arsanın Kuşadası Belediyesi mülkiyeti altında satışa sunulduğu aktarıldı. Yayımlanan resmi ilana göre, ihale 24 Ağustos 2020 tarihinde açık teklif usulüne uygun bir şekilde gerçekleştirilecek. Kuşadası Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılması beklenen ihale için kişilerin belirli süre içerisinde yerini alması gerekiyor.

Muhammen bedeli belirlendi

İhaleye sunulan arsanın toplam 36 bin 976 metrekareden oluşturulduğu bilgisine yer verilirken; tarla statüsünde bulunan arsanın imar durumunda, “ayrık nizam 2 kat konut yapımına uygundur” yazısı yer almakta.

Kuşadası Belediyesi mülkiyetine ait olan arsanın konumu Hacıfeyzullah Mahallesi’nde bulunuyor. Muhammen bedeliyle birlikte ihaleye sunulacak olan arsanın açılış fiyatı 22 milyon 850 bin TL oldu. İhale tarihinden önce alıcı tarafın ödemesi istenen teminat bedeli ise 685 bin TL’dir. Belirlenen bedelin ödenmemesi takdirde ihaleye katılım hakkı tanınmaz.

Yalnızca peşin ödemeler

İhaleye katılım sağlayacak olan gerçek veya tüzel kişilerin belirlenen muhammen bedel üzerinden teklif yapması isteniyor. İhale saatinde katılımcılardan en yüksek teklifi veren kişi arsayı satın almaya hak kazanır. Hak sahibi olan kişinin belirlenmesinden sonra arsa bedeli peşin olarak alınacak.

Emlak haberlerine göz atmak için tıklayınız.