Kategoriler
Güncel

Kuzey Marmara Otoyolu bayramda hizmete açılıyor

Kuzey Marmara Otoyolu’nun belirli bir kısmının açılacağı müjdesini veren Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu; Sevindikli Kavşağı-İzmit Doğu arası ve bağlantı yollarında trafik akışının yalnızca İstanbul ve Ankara yönündeki yolun 28 Temmuz 2020 tarihinde saat 23:59’dan, 01 Ağustos 2020 tarihine kadar açık kalacağını duyurdu. Ankara istikametinden İstanbul’a giden yolun ise 02 Temmuz 2020 saat 00:00’dan, 05 Ağustos 2020 saat 23:59’a kadar kullanıma müsait olacağı aktarılmıştır.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun trafik kazalarını önlemesi bekleniyor

Tatil sırasında artış gösteren trafik kazaları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bir dizi önlem ile engellenecek. 31 Temmuz 2020 tarihinde başlayan bayramın milyonlarca vatandaşı yollara dökeceğini aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun hizmete gireceğini duyurdu.

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için yola çıkacak olan İstanbullu vatandaşlara; Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit Doğu Kavşağı arasında yer alan yolların belirli bir süre hizmet kapsamına alındığı belirtildi.

Bağlantı yolları belirli bir süre hizmet verecek

Bakan Karaismailoğlu, yoğun nüfusa sahip İstanbul’un trafik kazalarında öne çıkacağını belirtiyor. Bu nedenle bir dizi önlem ile kazaların önüne geçilmesi beklenirken; bu kapsam doğrultusunda Kuzey Marmara Otoyolu’nun belirli bölgeleri geçici olarak hizmete dahil olacak.

Otoyol Projesinde; Kurtköy-Akyazı Kesimi Kesim-5, Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile Kesim-6 ve İzmit Doğu Kavşağı, 29 Temmuz Çarşamba gecesi 00:01’den itibaren kullanıma açılacaktır. Arefe günü dahilinde bir ve ikinci günler, Kocaeli Sevindikli Kavşağı devamında yer almakta olan İstanbul’dan Anadolu yönüne seyir halinde bulunan araçların güney taşıma yolundan kuzey taşıma yoluna; 191’inci kilometrede bulunan acil geçişten ise tekrar güney taşıma yoluna aktarımı gerçekleştirilecektir.

Kurban Bayramı başlangıç tarihinden itibaren, Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki İstanbul-Anadolu istikametine sahip olan yolun hizmet vermesi sağlanacak. 2 Ağustos 00:01’den başlayarak, 5 Ağustos 00:00’a kadar kuzey taşıma yolundan Anadolu-İstanbul yönündeki yolun trafiğe uygun hale getirileceği aktarıldı.

6 Kavşakta Trafik Akışı Sağlanıyor

Kurban Bayramı süresince aktif olarak hizmet verecek olan Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı uzunluk bakımından 26,3 kilometre ana gövdeye sahiptir. 9,1 kilometre bağlantı yolunun da bulunduğu alan içerisinde toplamda 35,4 kilometrelik yol bulunuyor. Belirli bölgelerin hizmet içine alınacağı belirtilirken, 6 kavşağın aktif olarak bayram sürecinde kullanılabileceği bilgisi paylaşıldı. Söz konusu hatların açılmasıyla birlikte toplamda 398 kilometre uzunluğuna sahip Kuzey Marmara Otoyolu’nun 321,2 kilometresi geçici süreyle kullanıma açılacak.