Kategoriler
Proje Haberleri

Kuzey Marmara Otoyolu için hizmet tarihi belirlendi

Kuzey Marmara Otoyolu için hizmet tarihi belirlendi. 2020 sonunda tamamlanması beklenen otoyol için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu net bir tarih verdi. Buna göre bu yıl sonu itibariyle, 21 Aralıktan itibaren otoyolun son kesimi tamamlanacak ve 400 kilometrelik yolla birlikte Asya ve Avrupa’nın birbirine bağlanması bekleniyor.

Kuzey Marmara Otoyolu inşası devam ediyor

Kuzey Marmara Otoyolu’nun son kesimi olan 6’ncı kesimi İzmit ve Akyazı kesimiyle birlikte tamamlanacak. Ardından 400 kilometrelik yolla birlikte Asya ve Avrupa’nın hizmetine sunulacaktır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu tarafından şantiye alanı bizzat incelendi. Önemli tespitlere yer verilen Bakan tarafından otoyol inşasının bitiş tarihi de verilmiştir. Gazetecilere yaptığı açıklamalarda, toplamda 6 kesimden oluşması beklenen otoyolunun, 21 Aralık 2020 tarihinde 6’ncı kesiminde tamamlanma beklediklerini söyledi. Otoyolun toplam uzunluğu ise 400 kilometre olacak.

6’ncı kesimin 73 kilometre olduğunu hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi. Yıl sonunda otoyolu hizmete sunmaya çalışacaklarını ve faaliyete geçmesi için çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi. Ayrıca Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayacak otoyolda toplamda 400 kilometrelik bir uzunluk belirlenmiştir. 6’ncı kesimin Aralık sonlarına doğru tamamlanması beklenirken, ilk 5 kesim açılmış vaziyette bekliyor.

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü için güzel ifadelerde bulunan Bakan, Marmara Bölgesi için adeta altın kolye işledikleri benzetmelerine yer verdi. Yatırımların ülke vizyonuna katkı sunacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, bunların sadece yol olarak görülmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Bu yatırımlar bulundukları bölge itibariyle ekonomi ve istihdam için son derece önemli projeler olup, ticarette büyük artılar kazandıracağının altını çizmiştir.

Son tarih belirlendi

Kuzey Marmara Otoyolu için 6’ncı kesimin bitiş tarihi belirlendi. 21 Aralık 2020 olarak belirlenen tarihte nihayet proje bütünüyle tamamlanmış olacak. Bu süreçte İzmit Kavşağı ve Akyazı kesimiyle birlikte tamamlanması beklenen 6’ncı kesim, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlama görevini üstlendi. Yol bitiminde ise yük araçları, tırlar, kamyonlar şehir trafiğini meşgul etmeyecek ve transit taşımalar için şehir yolları temizlenecektir. Böylece rahat ve güvenli sürüşlerin olacağı yol güzergahlarında aynı zamanda yüksek güvenlik ortamı oluşacaktır. Hizmete yeni açılması beklenen otoyolda ise büyük araçların son derece güvenli olacağını da hatırlatalım.