Kategoriler
Emlak Haberleri

Kuzu Grup Gyo halka arz sürecinde 5.6 kat talep geldi

Gayrimenkul geliştirme ve turizm yatırımlarında lider oyuncu olma hedefiyle yola çıkan Kuzu Grup GYO’nun halka arzı, Tera Yatırım konsorsiyum liderliğinde 21-22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmiştir. Kuzu Grup Gyo halka arz sürecinde 20,76 TL fiyat üzerinden 5.6 kat talep gelmiştir.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek

Kuzu Grup GYO, 1 milyar 38 milyon TL büyüklüğündeki halka arzıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacaktır. Gong Töreni 29 Ağustos Salı günü Borsa İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Hisselerinin işlem görmeye başlamasıyla Kuzu Grup GYO, Kuzu Grubu’nun sermaye piyasalarına halka açılan ilk şirketi olacak.

Halka arz kapsamında, şirketin çıkarılmış sermayesinin 175 milyon TL’den 200 milyon TL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilen 25 milyon TL nominal değerli 25 milyon adet B grubu pay ve ortak satış kapsamında 25 milyon TL nominal değerli 25 milyon adet B grubu pay olmak üzere toplam 50 milyon TL nominal değerli 50 milyon adet B grubu pay halka arz edildi.

Halka arz sonuçlarına göre, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz edilen 50 milyon TL nominal değerli payların 5,6 katına denk gelen 280 milyon TL nominal değerli talep geldi. Yurt içi bireysel yatırımcılardan 2,1 milyon başvuru, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 139 başvuru ve yurt dışı kurumsal yatırımcılardan 13 başvuru alındı.

Yüzde 55’i yurt içi yatırımcılara

Halka arzın yüzde 55’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 25’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtıldı. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 25 oldu.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, halka arz sonuçlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kuzu Grup’un 80 yıllık yolculuğunda önemli bir kilometre taşını daha gerçekleştirerek, Kuzu Grup GYO ile sermaye piyasalarına adım atıyoruz. Halka arzımızı başarıyla sonuçlandırdığımız ve yatırımcılardan büyük ilgi gördüğümüz için oldukça gururluyuz. Şirketimize inanan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte yatırımcılarımızdan aldığımız destekle büyümemizi sürdüreceğiz. Ülkemize sağladığımız katma değeri artırmaya devam edeceğiz.

Kuzu Grup GYO, nitelikli turizm yatırımlarına sahip bir GYO olarak, net aktif değeri açısından sektörün önde gelen oyuncusu olma vizyonu ile güvenilir bir yatırımcı ve sektörde lider bir kuruluş olma hedefine hızla ilerliyor. Halka arzın gerek grubumuz gerekse teveccüh gösterecek yatırımcılar için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Halka arzdan elde edilecek kaynaklar, iki temel alanda kullanılacak:

  • Şirketin portföyünde bulunan JW Marriot İstanbul Marmara Sea’nin yatırımını hayata geçirmek için kullandığı dış kaynakların geri ödenmesinde
  • Şirketin yine turizm sektöründe orta uzun vadede planlamakta olduğu yeni yatırımların hayata geçirilmesinde

Kuzu Grup GYO’nun halka arzı, gayrimenkul geliştirme ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler için önemli bir referans niteliği taşıyor. Halka arzın başarıyla sonuçlanması, bu sektörlerde faaliyet gösteren diğer şirketlerin de sermaye piyasalarına açılması için cesaretlendirici bir etki oluşturabilir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…