Kategoriler
Emlak Haberleri

Miami, Türklerin yatırım için tercihi oldu

Türkiye yabancı konut yatırımcısının ilgisini her zaman çeken ülkeler arasında gelmektedir. Ancak çok sayıda Türk vatandaşı da ev sahibi olmak için Amerika’yı tercih etmektedir. Hatta özellikle Miami şehrini tercih etmektedir. Yılın her günü güzel ve güneşli bir havanın olduğu Miami’de özellikle lüks konutlar yoğun ilgi görmektedir. Kısa süre içerisinde iyi reklam yapması konuta yatırımı çekici hale getirirken inşaatlar bitmeden büyük bir kısmı satılmaktadır.  Amerika’nın önde gelen emlak uzmanları Giovanna Guzman ve Cengiz Bayırlı, Miami’ye bu talebin sebeplerini anlattı.  Guzman, Miami’nin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü ve geliştiğini belirtti. Ayrıca, “Güzel, güneşli havası ve konumu bunda oldukça etkilidir. Büyük firmalar, yeni merkezlerini Miami’de açmaktadır veya eskileri buraya taşımaktadır. Bir de kârlı, fiyatlar arttı ve artmaya devam etmektedir. Bir yıl önce metrekare fiyatları 1000 dolara satılırken şimdi 3 bin dolara yükselmiştir. Kiralar da ikiye katlanmıştır” dedi. Bayırlı da eyalet vergisinin olmamasının da Miami’yi çekici hale getirdiğini söyledi.

Amerika’da dünyanın gözü Miami Şehrinde

Cengiz Bayırlı ise Miami’de şu an yapımı devam eden 30-35 proje olduğunu söyledi. Ayrıca “Fiyatlar hızla artmaya başladı. Metrekare fiyatı 8 bin dolar civarındadır. Ancak bu rakam projeler bittiği zaman 30- 40 bin dolar civarında olacaktır. Türkiye yatırımcılarından büyük ilgi var. Dolar getirisi istedikleri için yatırımlarını Amerika’ya çevirmişlerdir. Amerika’da da dünyanın gözü Miami’de olmaktadır.  Miami’ye yoğun ilgi var ve çok büyük yatırımlar yapılmaktadır” dedi.

Ödemeler Mortgage üzerinde yapılabiliyor

Bayırlı; “500 bin dolarlık bir dairenin hepsini ödemenize gerek yoktur. Mortgage alabiliyorsunuz” dedi. “Vizenizin olmasına gerek yok. 500 bin dolarlık daireye 250 bin dolar yatırarak, geri kalanını da Mortgage kullanarak alabilirsiniz. Daireyi günlük ya da aylık olarak kiraya verebilirsiniz. 500 bin dolarlık bir dairenin getirisi projeye ve lokasyona bağlı aylık 3 bin ila 7 bin dolar arasında değişmektedir.”

Projelerin büyük bir kısmı topraktan satılıyor

Cengiz Bayırlı, Miami şehrindeki projelerin çoğunluğunun daha topraktan satıldığını belirtti. Ayrıca, “Türklerin %70’i yatırım, %30’u ise oturmak amaçlı konut almaktadır. Projeyle alakalı bütün adımları biliyorsunuz. Hiçbir sürprizle karşılaşmıyorsunuz. 1 milyon dolarlık dairenin bir ödeme planı olmaktadır. Paranın en fazla yarısını önümüzdeki iki veya üç sene içerisinde ödüyorsunuz. Aralarda ödeme olmadan altı aylık ya da senelik periyotlarla da ödeme yapabilirsiniz. Bu para tapu dairesinin yediemin hesabına gitmektedir. İnşaat sahibi daireyi bitirdikten sonra siz daireyi  onayladığınızda tapu dairesindeki parayı inşaat sahibi alabilmektedir. Çok güvenli bir sistem” dedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…